Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Avustuskohteemme

Autamme kodittomia lemmikkejä Suomessa, Liettuassa ja Turkin Alanyassa.

LIETTUA

Marraskuussa 2015 kävimme kaikki yhdessä Vilnassa ja tutustuimme koira- ja kissatarhan asukkeihin ja yleisesti Liettuan kodittomien eläinten tilanteeseen. Valitettavasti autettavaa riittää. Liettua on vain päivän ajomatkan päässä Helsingistä, mutta suhtautuminen eläimiin on valovuosien päässä Suomesta. Eläimistä pitää olla hyötyä, koiran pitää vahtia ja haukkua vihaisena koirankopissa ja kissan metsästää hiiriä ulkotiloissa. Jos eläimestä ei ole hyötyä, se hylätään metsään, bussipysäkille, ostoskeskusten eteen, tuodaan tarhalle tai viedään lopetettavaksi. Epätoivotut pennut viedään muovikassilla roskikseen. Perheet tuovat lemmikkinsä tarhalle kun kyllästyvät heihin tai muutetaan ulkomaille.

Toimintavuosiemme aikana tilanne on muuttunut kovasti parempaan päin, varsinkin pääkaupungissa Vilnassa. Olemme ylpeitä siitä, että olemme osa muutosta. Pet Rescue Finlandin Suomeen lähtevistä koirista on tehty useita lehtijuttuja ja televisiouutisia ja ihmiset ovat alkaneet miettiä sitä, että miksi tarhoilla asuvat koirat kelpaavat suomalaisille mutta eivät paikallisille? Niinpä kotimaiset adoptiot ovat lisääntyneet todella paljon. Ensimmäisten vuosien yhteistyötarhojemme Lese ja Tautmilas koirat menevät jo kokonaan paikallisille perheille ja taloudellisestikin tarhoilla menee mukavasti paikallisen avun voimin.

Niinpä olemme etsineet aktiivisesti uusia yhteistyökumppaneita varsinkin maaseudulta, jossa tilanne on vielä todella huono.

Suurin apu meistä on maaseudulla Liettuan ja Latvian rajalla. Vuonna 2016 löysimme sattumalta "Mazas Draugas" yhdistyksen. Eräs suomalainen perhe halusi adoptoida pienen ja aran kodittoman koiran, jonka kuva oli kaikki Liettuan kodittomat koirat kattavassa nettisivustossa www.gyvunugloba.lt . Niinpä matkustimme Birzain kaupunkiin tutustumaan pikku koiraan ja samalla maaseudun tilanteeseen. Maaseudulla koirien elämä on kurjaa. Olosuhteet metrin pituisessa ketjussa ulkotiloissa alkoholisoituneen perheen elävänä ovikellona on sääntö eikä poikkeus. Nuoret muuttavat kaupunkeihin ja ulkomaille työpaikkojen perässä ja koirat jäävät jälkeen. Iäkkäät omistajat joutuvat sairaalaan ja koirat kodittomiksi. Yhdistys “Mazas Draugas” (Facebook Mazas Draugas) on toiminut jo 20 vuotta Liettuan ja Latvian rajalla Birzain ja Panevezyksen kaupungeissa pelastaen kylillä juoksevia kodittomia koiria, eläinrääkkäystapauksia ja steriloiden katukissoja. "Mazas Draugas" yhdistyksellä ei ole omaa tarhaa, vaan pelastetut koirat ja kissat sijoitetaan vapaaehtoisten koteihin sekä maatilalle, jonne olemme auttaneet rakentamaan noin 10 koiralle aitaukset ja koirankopit. Keräämme säännöllisesti varoja maaseudun koirien steriloimiseksi.

Teemme yhteistyötä myös Kaunasissa sijaitsevan "Penkta Koja" tarhan kanssa, joka on Liettuan suurimpia. Vuonna 2019 aloitimme yhteistyön Klaipedassa "Linksmasios Pedutes" tarhan kanssa, joka on pieni, kodinomainen tarha. Vuoden 2020 olemme tutustuneet myös Utenaksen kaupungilla olevaan maaseututarhaan ja kartoittaneet, miten voimme parhaiten auttaa heitäkin.

Kaikkien yhteistyötarhojemme toiminta on vastuullista. Eläimet rokotetaan ja madotetaan säännöllisesti ja hoidetaan terveiksi. Ruokana on hyvälaatuista koiran kuivamuonaa. Autettavia on paljon, mutta vapaaehtoisten avulla koirat ulkoilutetaan joka päivä aamuin ja illoin. Koirien luonne tunnetaan hyvin ja kaikille yritetään antaa mahdollisimman paljon huomiota, hoitoa ja koulutusta. Eläinlääkärinkulut ovat kaikkien tarhojen isoin kuluerä ja eläinten terveydessä ei säästetä.

Toimintamme alusta lähtien yhteistyötarhojemme liettualaiset työntekijät ja vapaaehtoiset ovat tulleet Suomeen joko koirakuljetuksen mukana tutustumaan uusiin perheisiin tai mukaan Suomessa järjestettäviin tapahtumiin, kuten omille perinteisille Tampereen koiratreffeille, koirapuistotapaamisiin, Tassua toisen eteen tapahtumaan ja vuoden 2016 Rescuekoirapäiville ja 2020 Löytöeläinpäiville. Liettualaiset ovat käyneet Viikin löytöeläintalossa, Hesyn tiloissa ja Onnentassu-tarhalla. Meistä on todella tärkeää, että yhteistyötarhamme sitoutuvat toimimaan kanssamme yhteistyössä ja myös eri yhteistyötarhojemme ihmiset tutustuvat toisiinsa ja auttavat toisiaan. Kaikkien meidän tavoitteena on onnellinen ja terve koira, joka hylkäämisestä huolimatta löytää uuden onnellisen elämän ihmisen parhaana ystävänä!
ALANYA, TURKKI

Lomamatkoillamme Turkin Alanyassa kodittomilta eläimiltä ei voi välttyä. Turkissa eläimet ovat tavaraan verrattavaa omaisuutta ja koiria jätetään heitteille vuorille ja hylätyille asuinalueille. Kissat lisääntyvät ja elävät ulkona satunnaisen ruokkimisen armoilla.

Lomamatkoilla hoidimme kadulta löytyviä koiria ja kissoja ja niinpä löysimme suomalaisen Sari Syrjälän ja hänen johtamansa “Alanyan Kissat” kissatarhan. Sari on ollut aina tekemisissä eläinten kanssa, Suomessa ratsastuksenopettajana, siitosorien pitäjänä ja suomenlapinkoirien kasvattajana. Muutettuaan Turkkiin 10 vuotta sitten Sari päätti elää vihdoin kokonaan ilman eläimiä. Näinhän ei tietenkään päässyt tapahtumaan! Ensimmäinen pelastettava eläin oli liian pienessä häkissä asuva papukaija, harmaa-jaco, jolle Sari löysi uuden, ihanan kodin. Seuraavaksi huomiota vaati kodin luota löytynyt pieni kissanpentu, pian toinenkin, joten pian Sarin kotona asusteli kaksi ihanaa, entistä katukissaa. Pian parvekkeen alla alkoi pyöriä jatkuvasti 20-25 kissaa, joita Sari hoiti, ruokki ja käytti eläinlääkärissä. Huolenpito ei jäänyt siihen. Vain 100 metrin päässä Sarin kodista asui vielä noin 40 kissaa, jotka olivat todella huonossa kunnossa. Sari ryhtyi hoitamaan tätäkin kissaryhmää.

Vuodesta 2014 vuoden 2016 alkuun mennessä Sari on sterilisoinut 167 asuntonsa lähellä asuvaa kissaa yhteistyössä eläinlääkäri Meltemin kanssa! Tapasin Meltemin keväällä 2014. Silloin hän teki Alanyan kaupungille kerran kuukaudessa ilmaiseksi katueläinten sterilaatioita. Kun kaupunki päätti lopettaa tämän toiminnan, Meltem jatkoi. Tukea hän saa Saksasta, eli kaikki kissat on steriloitu ilmaiseksi. Samalla kissat madotetaan ja saavat pitkävaikutteisen antibioottipiikin. Meltem on uskomattoman ihana lääkäri, nainen jolla on sydän paikallaan.Päivätyön ohella kulkukissoista huolehtiminen vaati todella paljon aikaa ja rahaa, joten Sarin jaksamisesta huolehtivat ystävät neuvoivat perustamaan Facebook-sivustot avuksi. Kiitollinen Sari on saanutkin paljon kannustusta ja avustusta toiminnalleen, lahjoituksia sekä Suomesta että Turkista, esim. Whiskas-kissanruoka-avustuksia, häkin kissojen sairaskodiksi, pyyhkeitä, lakanoita, pantoja, ruokaa. Saria on haastateltu paikalliseen “Hello Alanya”-lehteen hänen vapaaehtoistyöstään kulkukissojen hyväksi.

Sari ei voi olla kehumatta näiden ulkona asuvien, kodittomien kissojensa uskomattoman hyvää luonnetta ja ihmisrakkautta. Muutamat kissat ovatkin löytäneet uudet kodit Suomesta. Pet Rescue Finland haluaa omalta osaltaan auttaa “Alanyan Kissoja” ja Sarin arvokasta työtä keräämällä avustuksia, joilla voidaan hankkia Alanyan kissoille mm. ruokaa ja lääkkeitä.
SUOMI

Monista maista katsottuna Suomessa eläimia kohdellaan todella hyvin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei meillä olisi aina jotain parantamisen varaa.
Meillä on suunnitteilla useitakin projekteja Suomessa asustelevien eläinten hyväksi.
Kissojen heitteillejättö, kissojen vastuuton lisääntyminen, lemmikkien omistajien vaikeudet selviytyiä eläinlääkärikuluista ja pentutehtailu. Kaikessa haluamme tehdä jotain asioiden parantamiseksi. Tue toimintaamme ja seuraa uutisia seuraavista projekteista Suomessa!