Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Avustuskohteemme

Autamme kodittomia lemmikkejä Suomessa, Liettuassa ja Turkin Alanyassa.


LIETTUA

Marraskuussa 2015 kävimme kaikki yhdessä Vilnassa ja tutustuimme koira- ja kissatarhan asukkeihin ja yleisesti Liettuan kodittomien eläinten tilanteeseen. Valitettavasti autettavaa riittää. Liettua on vain päivän ajomatkan päässä Helsingistä, mutta suhtautuminen eläimiin on valovuosien päässä Suomesta. Eläimstä pitää olla hyötyä, koiran pitää vahtia ja haukkua vihaisena koirankopissa ja kissan metsästää hiiriä ulkotiloissa. Jos eläimestä ei ole hyötyä, se hylätään metsään, bussipysäkille, ostoskeskusten eteen, tuodaan tarhalle tai viedään lopetettavaksi. Epätoivotut pennut viedään muovikassilla roskikseen. Perheet tuovat lemmikkinsä tarhalle kun kyllästyvät heihin tai muutetaan ulkomaille. Pääkaupungissa tilanne on muuttumassa hitaasti ja muutos lähtee nuorista, koulutetuista kaupunkilaisista. Toivoa on, mutta tarhat tulevat olemaan täynnä varmaan seuraavat 10 vuotta.

Ensimmäinen yhteistyökumppanimme “Lese” (www.lese.lt) on vuonna 2007 perustettu, yksi Liettuan suurimmista eläinsuojeluyhdistyksistä. Yhdistyksen toiminta on monipuolista sisältäen valistustyötä kouluissa ja mediassa, koko maan kodittomat eläimet yhdistävän nettisivuston, katukissojen sterilisointi-ohjelman sekä koira- ja kissatarhoja useissa kaupungeissa. Esimerkiksi vuonna 2010 “Lese” löysi uuden kodin lähes 600 koiralle ja kissalle. Toiminnassa on mukana yli 40 vapaaehtoista, koulutettua jäsentä. “Lese” on myös avannut oman eläinlääkäriasemansa, jossa kannustetaan eläinten omistajia steriloimaan kissoja ja koiria erittäin edullisilla hinnoilla.

Toiseeen yhteistyötarhaamme “Tautmilas” (www.tautmilesgloba.lt) tutustuimme, koska siellä toimi vapaaehtoisena suomalainen vaihto-oppilas. Suomalnen Salla organisoi yliopistonsa ulkomaiset vaihto-oppilaat ulkoiluttamaan tarhan koiria. Lähellä Vilnan vanhaa kaupunkia sijaitsevalla tarhalla on lähes sata koiraa ja saman verran kissoja, heillä on myös pieni tila Vilnan ulkopuolella, jossa vanhemmat ja kroonisesti sairaat koirat ja kissat saavat viettää onnellista maalaiselämää.

Sattumalta löysimme yhteistyökumppanin myös Liettuan maaseudullta. Eräs suomalainen perhe halusi adoptoida pienen ja aran kodittoman koiran, jonka kuva oli kaikki Liettuan kodittomat koirat kattavassa nettisivustossa www.gyvunugloba.lt . Maaseudulla apu on vielä tärkeämpää ja koirien elämä metrin pituisessa ketjussa ulkotiloissa alkoholisoituneen perheen elävänä ovikellona on sääntö eikä poikkeus. “Mazas Draugas” (Facebook Mazas Draugas) on toiminut jo 20 vuotta Liettuan ja Latvian rajalla Birzain ja Panevezyksen kaupungeissa pelastaen kylillä juoksevia kodittomia koiria, eläinrääkkäystapauksia ja steriloiden katukissoja. Mazas Draugas yhdistyksellä ei ole omaa tarhaa, vaan pelastetut koirat ja kissat sijoitetaan vapaaehtoisten koteihin sekä paikallisen yrittäjän tiloille, jonne on rakennettu n. 15 koiralle aitaukset ja koirankopit.

Kaikkien yhteistyötarhojemme toiminta on vastuullista. Eläimet rokotetaan ja madotetaan säännöllisesti ja hoidetaan terveiksi. Autettavia on paljon, mutta vapaaehtoisten avulla koirat ulkoilutetaan joka päivä aamuin ja illoin. Koirien luonne tunnetaan hyvin ja kaikille yritetään antaa mahdollisimman paljon huomiota, hoitoa ja koulutusta. Eläinlääkärinkulut ovat kaikkien tarhojen isoin kuluerä ja eläinten terveydessä ei säästetä.

Keräämme avustuksia Suomesta ja toimitamme ne yhteistyötarhoillemme. Tarhoilla on pulaa ihan kaikesta alkaen peitoista, ruuasta, kissanhiekasta, kaulapannoista, vitamiineista, siivoustarvikkeista ja lääkkeistä.

Vuonna 2016 järjestetyille Rescue-päiville kutsuimme edustajat jokaiselta yhteistyötarhaltamme. Anzelikalle, Zivilelle ja Agnelle oli mahtavaa tutustua Viikin löytöeläintaloon, Rajasaaren koirapuistoon, Rescue-päivien suosioon ja nähdä omin silmin, millaiseen maahan heidän pelastamansa koirat lähtevät. Jokaiseen pelastettuun koiraan on ihastuttu, kiinnytty, koiraa on hoidettu ja rakastettu ja suurin palkkio tälle työlle on nähdä koira onnellisena uudessa, rakastavassa perheessä!
ALANYA, TURKKI

Lomamatkoillamme Turkin Alanyassa kodittomilta eläimiltä ei voi välttyä. Turkissa eläimet ovat tavaraan verrattavaa omaisuutta ja koiria jätetään heitteille vuorille ja hylätyille asuinalueille. Kissat lisääntyvät ja elävät ulkona satunnaisen ruokkimisen armoilla.

Lomamatkoilla hoidimme kadulta löytyviä koiria ja kissoja ja niinpä löysimme suomalaisen Sari Syrjälän ja hänen johtamansa “Alanyan Kissat” kissatarhan. Sari on ollut aina tekemisissä eläinten kanssa, Suomessa ratsastuksenopettajana, siitosorien pitäjänä ja suomenlapinkoirien kasvattajana. Muutettuaan Turkkiin 10 vuotta sitten Sari päätti elää vihdoin kokonaan ilman eläimiä. Näinhän ei tietenkään päässyt tapahtumaan! Ensimmäinen pelastettava eläin oli liian pienessä häkissä asuva papukaija, harmaa-jaco, jolle Sari löysi uuden, ihanan kodin. Seuraavaksi huomiota vaati kodin luota löytynyt pieni kissanpentu, pian toinenkin, joten pian Sarin kotona asusteli kaksi ihanaa, entistä katukissaa. Pian parvekkeen alla alkoi pyöriä jatkuvasti 20-25 kissaa, joita Sari hoiti, ruokki ja käytti eläinlääkärissä. Huolenpito ei jäänyt siihen. Vain 100 metrin päässä Sarin kodista asui vielä noin 40 kissaa, jotka olivat todella huonossa kunnossa. Sari ryhtyi hoitamaan tätäkin kissaryhmää.

Vuodesta 2014 vuoden 2016 alkuun mennessä Sari on sterilisoinut 167 asuntonsa lähellä asuvaa kissaa yhteistyössä eläinlääkäri Meltemin kanssa! Tapasin Meltemin keväällä 2014. Silloin hän teki Alanyan kaupungille kerran kuukaudessa ilmaiseksi katueläinten sterilaatioita. Kun kaupunki päätti lopettaa tämän toiminnan, Meltem jatkoi. Tukea hän saa Saksasta, eli kaikki kissat on steriloitu ilmaiseksi. Samalla kissat madotetaan ja saavat pitkävaikutteisen antibioottipiikin. Meltem on uskomattoman ihana lääkäri, nainen jolla on sydän paikallaan.Päivätyön ohella kulkukissoista huolehtiminen vaati todella paljon aikaa ja rahaa, joten Sarin jaksamisesta huolehtivat ystävät neuvoivat perustamaan Facebook-sivustot avuksi. Kiitollinen Sari on saanutkin paljon kannustusta ja avustusta toiminnalleen, lahjoituksia sekä Suomesta että Turkista, esim. Whiskas-kissanruoka-avustuksia, häkin kissojen sairaskodiksi, pyyhkeitä, lakanoita, pantoja, ruokaa. Saria on haastateltu paikalliseen “Hello Alanya”-lehteen hänen vapaaehtoistyöstään kulkukissojen hyväksi.

Sari ei voi olla kehumatta näiden ulkona asuvien, kodittomien kissojensa uskomattoman hyvää luonnetta ja ihmisrakkautta. Muutamat kissat ovatkin löytäneet uudet kodit Suomesta. Pet Rescue Finland haluaa omalta osaltaan auttaa “Alanyan Kissoja” ja Sarin arvokasta työtä keräämällä avustuksia, joilla voidaan hankkia Alanyan kissoille mm. ruokaa ja lääkkeitä.
SUOMI

Monista maista katsottuna Suomessa eläimia kohdellaan todella hyvin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei meillä olisi aina jotain parantamisen varaa.
Meillä on suunnitteilla useitakin projekteja Suomessa asustelevien eläinten hyväksi.
Kissojen heitteillejättö, kissojen vastuuton lisääntyminen, lemmikkien omistajien vaikeudet selviytyiä eläinlääkärikuluista ja pentutehtailu. Kaikessa haluamme tehdä jotain asioiden parantamiseksi. Tue toimintaamme ja seuraa uutisia seuraavista projekteista Suomessa!