Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Barnis nyk. Niilan KOTIUTUNUT
Syntymäaika / ikä arvio: 06.2018
Koko: n. 37 cm / 9 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: iloinen ja huoleton kaikkien ystävä

5.6.2019

Joskus ihmiset luulevat pelastavansa koiria. Hyvää tarkoittava eläinrakas maalaisperhe otti minut jostain ylijäämäpentuna itselleen ja sitten kyllästyivät minuun kun kasvoin isommaksi, ottivat ja sitoivat minut ketjuun pihan perälle.

Perhe on tosi eläinrakas. Eläimiä on joka puolella. Yksi puuhun sidottuna, toisella jonkinlainen koirankoppi ketjun päässä. Kissoja kulkee ympäriinsä, jotkut terveemmän näköisiä, toiset ei. Hienon näköinen husky vähän kauempana pellon laidalla sidottuna. Sellainen torilta ostettu. Perheen tyttö halusi sellaisen ja koira eli ensin yksin ketjussa ilman koppia, kunnes pihalla vieraileva eläinsuojeluyhdistys toi koiralle suojan. Pari pentua, jotka juoksevat pikavauhtia pellon ihan perille asti kun vieraita tulee näkyviin. Eihän niiden pentujen kanssa mitään tehdä. Joskus joku pentu jää ikuiselle tielleen pellon laitaan. Vimmaisesti haukkuva pieni koira ketjun päässä pellon laidalla. "Se on vihainen", todetaan vain. Eläimet syövät harmaata puuroa, paitsi kun eläinsuojeluihmiset tulevat paikalle ja tuovat oikeata koiranruokaa.

Perheessä on paljon lapsia ja vanhemmat. Kaivosta haetaan vesi ja pesutupa on pihan toisella puolella. Kaikkien pääsääntöinen työ on istuskella. Vaatteet on kasaantuneet pienen tuvan lattian nurkkiin. Kun istuskellaan raittiina, kaikki on hyvin. Kun yksinäisinä iltoina ja huonolla ilmalla alkoholi tulee kuvioihin, on vähän surullisempaa. Lapset käyvät koulua, tytöt ainakin siihen asti kunnes tulevat vahingossa raskaaksi ja tuvan lapsimäärä kasvaa lastenlapsilla. Eihän lapsilla siellä mitään hätää ole. Nettiyhteys toimii ja nuoriso saa haaveilla maailmasta ja mammonasta pieniin puhelimenruutuihin tuijottamalla. Ei ole oikein intoa tehdä mitään muuta.

Kun naapurin pihalle syntyy ylijäämäpentuja, perhe ottaa taas uuden eläimen pihan perälle. Tällaisia pihoja on paljon Liettuan maaseudulla. Tosi eläinrakkaita.

Entäs minä sitten? Voisi sanoa, että olen tosi ihmisrakas, huoleton nuori maalaispoika, täynnä rakkautta ja elämäniloa. Rakastan lapsia ja muita koiria. Eläinsuojelijat eivät voineet jättää minua ketjun päähän. Yksi koira kerrallaan kohti parempaa elämää.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-