Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Bona ♀ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 01.2014
Koko: n. 40 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja tarha
Saapunut tarhalle: 01.2021
Luonne: todella kiltti, ystävällinen, ihmisrakas, iloinen


Bona ♀ sterilized

Age estimate: 01.2014
Size: 40 cm
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 01.2021
Character: super sweet, kind, full of joy, loves people

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

05.12.2021

Hei,
Minä olen Bona ja etsin omaa kotiani.

Saavuin vuoden alussa tarhalle, jolloin minun huomattiin odottavan pentuja. Koska odottavana äitinä tarhalla eläminen voi helposti käydä liian stressaavaksi, päätettiin minut melko pian siirtää kotihoitoon vapaaehtoisemme luokse, missä olen saanut elellä kaikessa rauhassa odotusaikani ja synnyttää pentuni. Nyt, kun kaikki pienokaiseni ovat kuitenkin jatkaneet elämäänsä omiin koteihinsa, on tullut kuulemma minunkin aikani alkaa etsiä omaa perhettäni.

Luonteeltani olen mitä ystävällisin, kiltein, iloisin ja ihmisrakkain neitokainen. Tulen hyvin toimeen myös kaiken ikäisten, kokoisten ja karvaisten nelijalkaisten kanssa. Kotihoitajani vannookin minun olevan lähes täydellinen koira, ellen jopa täydellinen, ja se jos mikä on paljon sanottu.

Upean luonteeni ansiosta kotihoitajani uskoo, että voisin sopia hyvin jopa ensimmäiseksi koiraksi. Tulevassa kodissani voisi olla odottamassa karvainen kaveri jos toinenkin, mutta tämä ei ole mitenkään pakollista, sillä viihtyisin varmasti hyvin myös perheen ainoana silmäteränä. Tilanteeni on sikäli onnellisen poikkeuksellinen, että olen kotihoidossa päässyt jo melkein vuoden päivät harjoittelemaan kunnon kotikoiran taitoja, ja harjoitukset ovatkin tuottaneet tulosta: osaan esimerkiksi jo kulkea hienosti hihnassa ilman turhaa poukkoulua tai vetämistä.

Ainut ja hartain toiveeni on, että seuraava koti johon astun olisi omani koko loppuelämäni. Kysymys kai vain kuuluu, että missä haaveilemani koti on. Tietäisitkö sinä kenties sen? <3

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikkoja, kuukausia, vuosia?
Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata.
Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on.

Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Yleisiä seniorikoiran terveyshaasteita ovat sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä. <3

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.

- Yleisverikoe.
- Jos koira on yli 6-vuotias, maksa- ja munuaisarvot, glukoosi, valkuaisarvot.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!