Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Alpe ♀ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 06.2010
Koko: 60 cm, 40 kg
Sijainti: Liettua, Kur samanos yhdistys, kotihoito
Saapunut kotihoitoon: 2019
Luonne: Arvokkaan rauhallinen, energinen, tottunut elämään hevostilalla, tulee toimeen kissojen kanssa, ei pidä muista koirista.

Alpe ♀ sterilized

Age estimate: 06.2010
Size: 60 cm, 40 kg
Location: Lithuania / Kur samanos organization, foster care
At the foster care: 2019
Character: Gentle giant, jealous of attention, gets along with horses and cats but not with other dogs. Past life was outside dog in chain in countryside.

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

2.12.2021

Olin koko elämäni maaseudun ketjun päässä elävä otus, josta kukaan ei huolehtinut. Kaksi vuotta sitten elämäni muuttui, kun pääsin ihanaan kotihoitoon hevostilalle. Annas kun kerron tästä paikasta vähän enemmän.

Hoitajani Ausra on nuori liettualainen eläinlääkäri, jonka haave oli aina asua maaseudulla eläinten kanssa. Haave toteutui ja se todella merkitsi paljon meille maaseudun heitteille jätetyille eläimille. Ausra perusti oman yhdistyksen, Kur samanos, joka tarkoittaa suomeksi "paikka missä sammal kasvaa", eikö ole ihana nimi? Eniten täällä hoidetaan ja steriloidaan maaseudun kissoja, meille koirille ei ole oikein tiloja. Kissojen lisäksi Ausran suurin rakkaus on hevoset. Täällä pidetään seniori-ikään ehtineitä hevosia, jotka eivät enää kelpaisi kenellekään. Hevosille on paljon laiduntilaa, hyvää ruokaa ja lämmin talli talviöiksi. Voit myös kuvitella, että eläinten terveydestä pidetään hyvää huolta kun paikan omistaja on eläinlääkäri.

Hieno juttu on myös se, että täällä järjestetään paljon toimintaa. Osa hevosista on nuorempia ratsuja, joiden kanssa Ausra vetää upeita vaellusretkiä läheisiin metsiin. Kesäisin hevoset pakataan trailereihin ja viedään vaelluksille eri paikkoihin Liettuassa, merenrannoille ja kansallispuistoihin. Seniorihevosten ja koirien kanssa lähdetään useina viikonloppuina ihan vain hihna- ja riimunvarsikävelyille. Voi kun senioripollet nauttii! Täällä käy paljon perheitä tutustumassa hevosiin ja oppimassa uutta eläimistä. Kaupungissa asuvat ihmiset kun vieraantuvat luonnosta niin nopeasti.

Täällä minä olen sitten asunut jo kaksi vuotta. Elämääni kuuluu rentoutumista takkatulen äärellä ja pitkiä metsävaelluksia perheeni ja hevosten kanssa. Olen mahtava tallikoira. Energinen, vahva, terve, aina valmis lenkille. Olen ystävä hevosten ja kissojen kanssa. Tulin tänne sivuille etsimään omaa kotia, koska minun olisi aika löytää oma eläkeläiskoti. Täällä on kaikki hyvin, mutta nuo toiset koirat . . . Kahden vuoden aikana olen ollut jo kuusi kertaa vakavassa koiratappelussa ja viimeisen tappelun jälkeen sille toiselle koiralle piti ommella 10 tikkiä viiteen isoon haavaan. Tämä on eläinlääkärillekin vähän liian iso huoli. Olen kertakaikkiaan tosi dominoiva ja mustasukkainen muiden koirien kanssa. Ulkona lenkeillä olen ihan rento ja tulen toimeen perheen muiden koirien kanssa, mutta sisätiloissa meille tulee riitoja. Minä olen se riitojen aloittaja ja stressaaja. Ausralla ei ole niin isoja sisätiloja, jossa meidät voisi pitää turvallisesti kaikki sisällä ja jotenkin erillään. Hän ei tietenkään halua laittaa minua asumaan ulkokoiraksi. Se osa elämääni on ohi.

Ihmisten kanssa tulen toimeen loistavasti, mutta mustasukkaisuuteni ja resurssiaggressioni kohdistuu joskus perheen lapseen. Murahdan heti jos joku tulee liian lähelle ruokaani, tavaroitani tai kun haluan rauhoittua.

Olen iso seniorikoira, jonka pitäisi asua ainoana koirana. Siksi oman perheen löytäminen on vähintäänkin haastavaa. Kulukorvaukseni on minimissään ja muodollinen 100 eur ihan vain sen takia, että haluamme auttaa ihanaa hoitajaani Ausraa, jolla on hankala tilanne meidän koirien kanssa. Ausra tekee niin hyvää työtä eläinten auttamiseksi, että me haluamme auttaa häntä.

Olen väsymätön vaeltaja ja hyvä lenkkikaveri

Asun muiden koirien kanssa, mutta monissa tilanteissa dominoiva

Tukanleikkuun jälkeen

Hoitajani järjestää upeita ratsastuvaelluksia

Hoitajani järjestää myös paljon koiravaelluksia

Hoitopaikassani asuu paljon seniori-ikäisiä hevosia, joista pidetään hyvää huolta elämän loppuun asti

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 100,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Yleisverikoe.
- Jos koira on yli 6-vuotias, maksa- ja munuaisarvot, glukoosi, valkuaisarvot.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.


In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!