Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Eisis KOTIUTUNUT

Syntymäaika / ikä arvio: s. 07.2018
Koko: n. 60 cm / 19 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Naminukai yhdistyksen kotihoito

Luonne: leikkisä, oppivainen, energinen ilopilleri

3.10.2019

Minun tarinani alkaa erään nuoren eläinlääkärin tarinasta. Olipa kerran Simona, eläinlääkäri, joka rakasti rescuekoiria. Hän oli töissä eläinlääkärinklinikalla, joka antoi hurjia alennuksia tarhakoirille. Hän oli vapaaehtoisena koiratarhalla kaikki lomapäivänsä. Sekään ei riittänyt, vaan Simona perusti oman eläinsuojeluyhdistyksen ystäviensä kanssa. He keräsivät rahaa hitaasti, mutta varmasti ja ostivat pienen maatilan tarhatiloja varten. Nyt he keräävät rahaa paikan kunnostamista varten. Unelmat ovat isoja, mutta niin niiden pitääkin olla. Tarhalla olisi paljon tilaa ja aktiviteetteja koirille. Koulutustilat, ulkoalueet. Oma eläinlääkärinklinikka, tietenkin.

Tämäkään ei riittänyt, vaan Simona vaihtoi työpaikkansa erään pääkaupunkiseudun Vilnan suurimman tarhan SOS Gyvunai omaksi eläinlääkäriksi. Nyt kaikki hänen koira-asiakkaansa ovat rescuekoiria.

Minä astuin Simonan elämään vasta kolmikuukautisena pikkusinttinä. Hortoilin kadulla ihan yksinäni. Simona otti minut hoiviinsa ja löysi minulle kodin tosi nopeasti. Minullahan on siniset silmät. Kuka vastustaisi silmiäni?

Miksi vaeltelin kaduilla? Naapuristo kertoi, että eräälle perheelle syntyi vahinkopennut. Voi, jospa ihmiset steriloisivat koiriansa! Vahinkopentuja on niin paljon. Rakkauspari oli husky ja saksanseisoja. Pennut löysivät kodit tosi nopeasti, mutta kun meitä oli niin paljon niin minä jäin ylijäämäpennuksi. Nyt, jos uskot hyviin ihmisiin, niin varmaan minä itse lähdin liian kauas kotoota ja perhe ei löytänyt minua vaikka kuinka etsivät ja vaikka Simona laittoi kuinka paljon ilmoituksia. Tai sitten ei.

Jokatapauksessa, löysin uuden kodin, mutta ei se sitten ollutkaan loppuelämän kotini. Vastuullisena ihmisenä Simona piti yhteyttä minun uuteen perheeseeni ja kyseli heiltä, että miten menee. No ei mennyt kovin hyvin. Perheellä ei ollut koirakokemusta, eivätkä he ehtineet tehdä minun kanssani paljon mitään. Kirjaimellisesti hypin pöydillä turhautuneena. Niinpä Simona pyysi minut takaisin itselleen ja olen ollut hänen luonaan jo kuukauden.

Kaiken touhun ja työn keskellä Simona on tietenkin löytänyt aikaa minun kanssa puuhasteluun. Se onkin tuottanut hurjasti tulosta ja olen jo aika hieno poika.

Ensinnäkin, rakastan koirakavereitani. En ole dominoiva ollenkaan ja löydän yhteisen kielen kaikkien koirien kanssa. Eniten tietenkin rakastan peuhuleikkejä ja kaikenlaista painimista. Koirakaveri olisi minulle tosi hyvä juttu tai sitten ahkeria reissuja koirapuistoihin.

Tykkään uimisesta ja rakastan automatkoja. Olen ihana ihmisten kanssa. En osaa ollenkaan suuttua tai reagoida, vaikka minua koskisi mihin vain tai vaikka laittaisi solmuun. Joskus arastelen uusia ihmisiä tai etenkin vanhempia miehiä, mutta totun nopeasti enkä ole ikinä edes murahtanut kenellekään.

Tarvitsen normikoulutusta, liikuntaa ja aktiviteetteja. Olen jo oppinut istumaan, menemään maahan, katsomaan silmiin ja keskittymään, antamaan tassua ja vaikka mitä. Rakastan oppimista. Tarvitsen liikuntaa ja tekemistä. Aluksi en osannut rauhoittua tai keskittyä ollenkaan. Tuhosin kotia yksin ollessani. Simona on opettanut minua menemään omalle turvalliselle paikalle niinkuin meditoimaan ja se on toiminut hyvin. Tiedän nyt, että omalla paikalla pitää olla hiljaa, rauhassa ja vaikka ottaa pikku nokoset.

Edellisessä perheessä olin oppinut hirmuvauvaksi, osaan avata ovet, hypätä pöydälle ja varastaa kaiken mahdollisen ruuan. Nyt olen pikkuhiljaa oppinut tavoille ja tiedän, mitä saa tehdä ja mitä ei. Sopisin myös lapsiperheeseen, koska rakastan ihmisiä, mutta olen jättivauva ja voin olla vahingossa kovakourainen, se pitää muistaa.

Minulaiseni koirat järkiintyvät ja kypsyvät siinä 2-3-vuotiaina. Olen siis vielä vallaton pelle ja perheeni pitäisi ymmärtää minua ja kasvattaa ja kouluttaa. Olen sellainen koira, että väärissä käsissä minusta tulee hirviö, mutta oikeissa käsissä minusta tulee oikea aarre, tottelevainen, aktiivinen ja kaunis ihmisen paras ystävä. Simonasta minulla on kotimaassani iso vaara joutua taas kokemattomaan perheeseen sinisten silmieni takia. Kotimaassani ei ole vieä kovin paljon hyviä koiraperheitä. Siksi Simona pyysi, että jospa Pet Rescue Finland voisi löytää minulle kodin Suomesta. Suomessa on kuulemma maailman parhaat koiranomistajat ja paljon ihmisiä, jotka rakastavat luonnossa kulkemista ja koiran kanssa harrastamista. Minusta ei ole sohvaperunaksi, joka otetaan vain kodin koristeeksi.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-

Minä ja kotihoitajani Simona