Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Roope KOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: 09.2019
Koko: n. 30 cm, 8 kg (kasvaa keskikokoiseksi)
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Geri Namai kotihoito

Luonne: rauhallinen mietiskelijä

21.2.2020

Siskoni Roosa löysi kodin ja lähtee Suomeen, joten ajattelin sitten tulla tähän ihan itsekseni päivittelemään kuulumisia ja etsimään kotia. Olen jo 5-kuukautinen poika, tykkään miettiä ja köllötellä enemmän kuin riehua. Kun kaikki hoitokoirat juoksee aidan luokse haukkumaan, niin minä menen ja varastan pehmeimmän koirasängyn itselleni. Ha, typerykset. Toki tykkään leikkiä ja juosta hippaa siskon kanssa ja viime aikoina nuo ihmiset on yrittänyt viedä minua lenkillekin. Se on tosi outoa ja jalat kangistui ihan kokonaan heti kun mentiin portin ulkopuolelle. Hiljaa hyvä tulee, miettivät ihmiset ja alan kohta vähän lämmetä tuota lenkkeilyä kohtaan.

Olen ollut terve ja turkkini kiiltää mahtavasti. Ihmisten mielestä olen kuin mäyräkoiran ja saksanpaimenkoiran sekoitus. Minua odottaa vielä kastrointi, mitä sekin lienee, ja sitten olen valmis omaan kotiin.

4.1.2020

Tässä minun historiaani siskon Roosan kertomana:

Minä Roosa kerron meistä vähän enemmän. Tietenkin minä, koska olen meistä kahdesta fiksumpi ja reippaampi. Ihan oikeasti, miten minulla voi olla niin hyödytön veli kuin tuo Roope! Kun me tultiin tänne kotihoitoon 14.11.2019 niin minä opin ihan kahdessa päivässä juoksemaan portaat ylös. Ihan oikeasti, ei se ollut niin vaikeeta. Pitää vaan laittaa takajalat ja etujalat yhteen ja hyppiä hop-hop-hop hurjasti ylöspäin. Se kannattaa, koska ihmiset tykkää mennä yläkertaan piiloon tietokoneen ääreen ja ei niitä saa jättää sinne yksin niin pitkäksi aikaa. Meidän koirien pitää huolehtia heistä. Ja tuo Roope, hän ei vieläkään osaa mennä portaita! Hän jää tuonne portaiden alapäähän vinkumaan ja ulisemaan ison peppunsa päällä istuen. Typerys!

Sitten Roope ei ollenkaan ymmärrä miten paljon töitä täällä kotona on! Sinä aikana kun minä tuon sohvatyynyjä yläkerrasta alakertaan ja järjestelen sukkia, niin Roope vain makoilee kaikkein pehmeimmällä koirapedillä vanhuskoiran kanssa ja ottaa nokosia. Sitten minun pitää leikkiä Freyan kanssa, se on kanssa kotihoitokoira ja haluaa kovasti leikkiä. Meidän leikki on sellainen että Freya selättää minut ja puree kaulasta ja sitten minä teen saman. Mutta arvaat vain että mulle se on paljon vaikeempaa kun Freya on iso ja Roope vois kyllä vähän auttaa. Jos se tulee leikkiin mukaan, niin se vaan hyppii meidän edessä ja haukkuu eikä auta selättään Freyaa ollenkaan. Raukkis.

Kun sohvatyynyt on järjestetty ja sukat viety turvaan, niin pitää vielä leikkiä kissan kanssa. Työt tässä talossa ei lopu ollenkaan! Kissa haluaa että sitä jahdataan ja arvaa pitääkö minun juosta paljon! Iltalevot me yleensä otetaan siinä yhdeksän aikaan ja sitten myöhemmin äiti avaa oven ja haluaa että me kaikki mennään vielä iltapisulle ulos. Minä olen aina ihan eka siinä oven edessä ja juoksen ulos ja arvaa onko Roope vain vanhuskoiran vieressä löhöämässä eikä letkauta tassuaan ja äiti joutuu kantamaan sen ulos.

Vähän tuo Roope harmittaa minua, kun ihmisten mielestä Roope on niin kaunis vaikka onkin ihan patalaiska. Minulla on sellaiset pikkuiset puolipystykorvat, ruskeamusta turkki ja kippura possuhäntä. Roopella taas on kiiltävät isot lettukorvat ja kiiltävä musta turkki ja pitkä huiskuhäntä On se muka niin komea. Makoilee vaan pehmeällä pedillä ja asettelee lettukorvat siististi ettei vaan tarvis nousta ja tehdä töitä.

Meidän äiti oli sellainen keskikokoinen kiva maaseudun ketjukoira. Meidän omistaja ei edes tiennyt milloin me synnyttiin ja kuinka monta pentua meitä oikeasti oli. Yhtenä päivänä vaan huomasi, että siellä ulkorakennuksen alla on tällaisia pentuja. Eläinsuojelijat tekivät sellaisen sterilointiprojektin ja äiti vietiin leikattavaksi, ettei tulisi enää pentuja. Meidät he ottivat mukaansa kun ei meistä kukaan oikein välittänyt. Meillä on paksu turkki kyllä me oltais voitu siellä talon alla elää vaikka kuinka.

Täällä maaseudulla yleensä vahinkopennut jää kettujen ruuaksi tai vaeltaa ruuan perässä metsään ja kuolee. Tai sitten omistaja tappaa meidät. Meidän omistaja haluaisi olla hyvä koiranomistaja hän ei vain oikein tiedä mitä tekisi. Nyt kun hänen tyttökoiransa on steriloitu ja hänelle on opetettu että pitää rokottaa ja lääkitä niin ehkä vähitellen meidän maalaiskoirien elämä muuttuu paremmaksi.

Arvaa pelottiko meitä kun meidät otettiin sieltä luolasta ulos! Katso tuo video äänen kanssa ja kuulet miten me huudettiin. Ihan kamalaa. Onneksi me ollaan perusluonteelta kivoja ja rohkeita ja aika äkkiä totuttiin elämään täällä kotihoidossa. Tämä ei kuulemma ole meidän oma koti. Meitä pitää rokotella ettei oltaisi raivoisia - ei kun raivotautisia - ja sitten leikataan ja sitten kuulemma ajetaan koko päivä Suomeen ja mennään omiin koteihin. Enkä missään nimessä ikinä halua samaan kotiin Roopen kanssa! En voi odottaa että pääsisin tuosta laiskurista eroon.

Ensin kun eläinlääkäri näki meidän jättitassut hän sanoi meistä tulee ISOJA koiria. Nyt hän vähän perui puheitaan ja arvioi että meistä tulee sellaisia 10 kg koiruuksia. Meillä on hurjan lyhyet jalat. Äiti muistaa, että siinä talossa mistä meidät otettiin oli vielä yksi poikakoira, sellainen ruskea, kippurahäntäinen ja lyhytjalkainen. Varmaan meidän isä.

Koska minä kirjoitin koko tämän tekstin koska olen niin fiksu, niin toivottavasti löytäisin ekaksi kodin varsinkin kun olen paljon hyödyllisempi koira kuin laiska Roope veljeni.

Me ollaan kuulemma sellaisia rescuekoiria. Kun adoptoi meidät, niin tekee hyvän työn. Maailma on täynnä pentuja ja jotkut ovat kuulemma sellaisia pentuja, mitä pahat ihmiset tekee tahallaan niinkuin niillä olisi joku pentutehdas. Jos ostaa sellaisen pennun, niin se paha ihminen saa lisää rahaa ja tekee lisää pentuja. Vaikka ne pentutehdaspennut olis kuinka kauniita ja niitä tekis mieli pelastaa, niin se ei ole oikeaa pelastamista. Miten me ollaan sitten erilaisia? Meidät on pelastanut järjestö, jonka ainoa tehtävä on auttaa hylättyjä koiria ja steriloida sellaisia äitikoiria kuin meidän äiti, ettei pentuja syntyisi enää. Siis meidän järjestö tekee päinvastaista työtä kuin pentutehdas. Ne haluaa, ettei maailmassa olisi kohta tällaisia pentuja kuin me. Meidän järjestö steriloi koiria yhtä paljon kuin lähettää niitä adoptioon Suomeen. Enemmänkin. Kun maksat meistä kulukorvauksen, niin autat vähentämään hylättyjen koirien määrää. Jos adoptoit rescuepennut vastuulliselta järjestöltä, voit olla tosi ylpeä koiranomistaja, koska autat tekemään tästä maailmasta paremman paikan kaikille koirille. Siis et ole pelkästään koiranomistaja, vaan olet myös maailmanparantaja.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote
Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-

Minä pienenä siskoni Roosan kanssa