Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Viki ♂ leikataan VARATTU

Syntymäaika/ Ikä arvio: 04.2020
Koko: n. 40 cm, 16 kg (kasvaa vielä)
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Geri namai

Luonne: rohkea, iloinen pentu

30.9.2020

Moikka, Viki tässä. Vaikka täällä kotihoidossa minua kutsutaan vähän eri nimillä. Olen Paksuvauva, Elefantti ja Tankki, kaikella rakkaudella. Sanovat, että olen rohkein pentu mitä heillä on ollut kotihoidossa. Olen mukana ihan kaikessa, mitä tässä talossa tapahtuu ja varsinkin siellä keittiössä. Melkein yletyn jo varastamaan ruuan pöydältä. Olen usein niin jaloissa hyörimässä, että ne perheen ihmiset astuvat tassuni päälle. Niinkuin ihan koko ajan. Meikäpoika vähän vinkaisee ja jatkaa touhujaan. Ei haittaa.

Aloitan aamuni siinä viiden aikaan ja jättitassuistani kuuluu TUK TUK TUK vaan kun kuljen ympäriinsä. Siinä vaiheessa kun perhe herää tassujeni töpinään, niin olen jo repinyt kolmisen vessapaperirullaa palasiksi. Heräisivät aikaisemmin, jos nuo paperit sitten on niin tärkeitä muka. Nyt ne on laittanut kaikki vessapaperit tosi korkealle piiloihin, mutta ei se mitään. Aina joku hömppä heittää jonkun nenäliinan roskikseen ja kaivan sen sitten sieltä ja revin.

Täällä talossa oli kotihoidossa iso husky tyttö ja meidän leikit oli pikkaisen rajuja. Se husky tykkäs ottaa meikäläistä niskasta kiinni ja sitten heittäytyä päälleni koko isolla kropallaan ja liiskata. Kiljuin kovaa ja koko perhe ryntäsi paikalle huutamaan "HUSKY LOPETA", mutta ennen kuin ne ehtivät tehdä mitään muuta, niin minä olin jo päässyt jaloilleni ja iskin hampaani sen huskyn kaulakarvoihin ja roikuin siinä kun husky juoksi hurjaa vauhtia ympäri pihaa. Se perhe ei meinannut millään ymmärtää, että noi rajut leikit oli ihan ok.

En ole meinaan ihan sokerista tehty. Nyt kun olen kasvamassa esiteiniksi, niin osaan jo murista kovalla äänellä, kun saan hampaisiini kivan lelun, vaikka ihan uuden Ikean pehmonallen, joista tykkään tosi paljon. Onneksi olen helposti lahjottavissa ja vaihdan lelun nameihin ihan hetkessä.

Minut annettiin pois maaseutuperheestä kun olin ihan pieni varmaan kolmikuukautinen sintti ja pääsin kotihoitoon maaseudulle sellaiseen isoon koira-aitaukseen ja sitten sieltä heinäkuun lopussa kotihoitoon ihan oikean talon sisätiloihin.

Kun katsot kuvaani siellä ekassa perheessä, niin mieti nauratko vai itketkö. Olen jo ihan pennusta lähtien ketjukoira. Koirankoppinani toimii lipastonlaatikko. Kun eläinsuojelijat näkivät tämän, ne vain totesivat että "liettualaiset ovat kekseliäs kansa". Mitä sitä muutakaan sanoa? Kiittää vaan ylempiä voimia siitä, että perhe antoi minut pois ja minulla on mahdollisuus uuteen, parempaan koiranelämään.

Olen kasvanut kovasti viime kuukauden aikana eikä perhe oikein tiedä kasvanko leveyttä vai pituutta. Korkeutta en ainakaan lyhyine jalkoineni. Hassu tapaus olen, ei voi mitään. Painoa tuli 4 kg kuukauden aikana ja eläinlääkäri sanoi, että odotetaan vielä vähän sitä kastrointia. Katsotaan miten tuo kasvukäyrä tasaantuu. Kun ei sitä tiedä yhtään minkäkokoinen äitini tai isäni olivat. Sitten kun minut saadaan leikattua, olen valmis omaan kotiin.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla sekä talutushihna.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.

Tässä olen ihan pentuna jo ketjussa kiinni lipastonlaatikossa.

Ensimmäisessä hoitopaikassa.

Nykyisessä hoitopaikassa