Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Hanas ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ ikä arvio: 03.2021
Koko: n. 50 cm
Sijainti: Suomi / kotihoito
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 07.2021
Luonne: ystävällinen, hauska, todella energinen


Hanas ♂ castrated

Age estimate: 03.2021
Size: 50 cm
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 07.2021
Character: fun, friendly, very energetic

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

23.11.21

Komea poika, näin sanovat kaikki ja sitähän minä olen. Oikea hulivilihurmuri!

Minä poika pölähdin Suomeen 12.11.21 ja elämäni muuttui kertaheitolla. Olen tällä hetkellä kotihoidossa ja harjoittelen uutta ja ihmeellistä elämääni.
Olen todellinen murkkuikäinen nuorukainen kaikkine metkuineni, kaikella rakkaudella!

Tykkään touhuta kaikkea kivaa ja muut koirat ovat mieleeni. Kutsun heitä leikkiin, mutta jos heitä ei kiinnosta, uskon pienestäkin murahduksesta.
Leikkiessäni olen vielä aika raju ja pentumaiseen tapaan otan kiinni vaatteista, kädestä ja milloin mistäkin. En tarkoita sillä mitään pahaa, mutta en ymmärrä vielä ettei niin voi tehdä ihmisten kanssa.
Kissoja tykkään vähän jahtailla, mutta en kuitenkaan ihan sekoa heidän seurassaan ja välillä voin köllötellä ihan vieressäkin. Tykkään myös hieman maistella asioita ja kaukosäädin oli mm. todella mielenkiintoinen tuttavuus. Ei kovin herkullinen, mutta menetteli pahimman puutteessa.

Olen myös alku ujo ja jännitän hieman uusia paikkoja ja tilanteita. Kun huomaan ettei mitään hätää ole, niin rentoudun ja uskallaudun tutustumaan uusiin ihmisiinkin.

Kävin tässä hetki sitten eläinlääkärin luona ja sielläkin alkuun jännitin paikkaa ja ihmisiä, mutta lääkäri olikin tosi kiva ja olisin mielelläni kiivennyt syliin.
Minulla todettiin silmissä lievää tulehdusta ja korvissa hieman hiivaa, mutta saatiin hyvät lääkkeet ja homma hoidossa.

Olen ihan valmis paketti omaan uutteen kotiin.
Olen kuitenkin aktiivinen tapaus ja minusta saisi hyvän harrastuskaverin, eli en ihan miksikään sohvaperunaksi sovellu. Etsin siis itselleni aktiivista perhettä, joka haluaa puuhailla kanssani ja opettaa minua elämässä eteenpäin.

Milloin se mun eläinlääkäriaika oikein on?


10.10.2021 Ennen suomeen tuloa

Hei,
minä olen Hanas, viime keväänä maailmaan putkahtanut, suurella sydämellä varusteltu pojan koltti ja etsin omaa kotiani.

Ulkonäöltäni muistutan aika paljon labradorinnoutajaa. Pikimusta turkkini kiiltää komeasti auringossa ja silmistäni loistaa vilpitön elämisen ilo ja huolettomuus. Jälkimmäisen voidaankin sanoa olevan aikamoinen ihme, sillä elämäni alku ei todellakaan ole ollut helpoimmasta päästä.

Luonteeni puolesta jatkan samaa, labradorinomaista linjaani: Hoitajani kuvailevat minua kerrassaan valloittavan ystävälliseksi ja vauhdikkaaksi tapaukseksi, jolta ei huumoria puutu. Loputtaman, ilon täyteisen sähellykseni seurauksena lempinimeni tarhalla onkin hurrikaani –usko pois, saan halutessani pyörälle yhden jos toisenkin pään ja kuonon–.

Muutamia huomion ja pohdiskelun arvoisia seikkoja kohdallani ovat seuraavat: Olen vasta reilu puolivuotias, mikä tarkoittaa, että pahimmat "murkkuikä-kuukauteni" ovat vasta edessä päin. Nuoresta iästäni ja pentumaisesta käyttäytymisestäni huolimatta, olen kerennyt kasvattaa ympärilleni jo kunnioitettavan määrän massaa, ja lisää on odotettavasti vielä luvassa. Kokoni ja lihasteni kasvaessa onkin tärkeää, että ympärilläni on tuolloin ihmisiä, jotka osaavat ohjata ja kanavoida kasvavia voimiani oikealla tavalla.


Minulle etsitään siis rakastavaa, liikunnallista ja nuoren koiran vastuulliseen kasvattamiseen sitoutuvaa kotia. Tulevassa perheessäni voisi hyvin myös olla kiinnostusta johonkin yhteiseen harrastukseen, kuten esimerkiksi tokoon. Me (mahdollisesti) labradorinnoutajan dna:ta kantavat karvakuonot olemme yleisesti todella miellyttämisen haluisia ja ihmisrakkaita veijareita, joten minusta voisi hyvinkin saada innokkaan harrastekaverin lajiin jos toiseenkin.

On tuleva aktiviteettimme sitten marjastaminen, patikointi, agility tai kaikki edellä mainitut, niin tärkeintä kuitenkin on se, että pääsemme puuhailemaan yhdessä! Onnellisimmillani olen nimittäin aina silloin, kun olen ihmisen seurassa. <3

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!