Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kapsiukas ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ ikä arvio: 10 vuotta
Koko: n. 13 kg, 40cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Mazas Draugas tarha
Saapunut tarhalle: 09.2021
Luonne: kiltti, ystävällinen, rauhallinen ja ihmisrakas

Kapsiukas ♂ castrated

Age estimate: 10 years old
Size: 13 kg, 40 cm
Location: Lithuania / Mazas Draugas shelter
At the shelter: 09.2021
Character: calm, kind, loves people


In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

12.12.2021

Wuh sinulle siellä ruudun toisella puolen!
Minä olen Kapsiukas, oikea kovan onnen sotilas, ja etsin omaa kotiani.

Sitä taitaa olla jonkinlainen sanonta olemassa, että elämä on monien sattumusten summa, ja ainakin minun kohdallani se näyttäisi pitävän aika hyvin paikkaansa. Alkusyksystä kävi nimittäin niin onnellisen hassusti, että satuin löytämään tieni juuri sille pihalle, missä yhdistyksen kotihoidossa olevia koiria pidetään ulkona. Sain pihaan tupsahdettuani kotihoidossa olevilta koirilta melko äänekkään tervetuloa-toivotuksen, ja hätkähdinkin tuolloin tahattomasti aikaansaamaani sirkusta melko lailla. Ensimmäinen reaktioni tilanteeseen oli perääntyä pihalta kokonaan, mutta onneksi minut huomanneet hoitajat saivat minut kiinni ennen kuin kerkesin juosta pakoon elämäni suurinta ja mahdollisesti viimeistä tilaisuutta saada uusi alku elämälläni.

Pian kiinniottamiseni jälkeen tarhan henkilökunta huomasi vatsan allani roikkuvan iso patin, joka näytti melko ikävältä. Minut vietiin pikimmiten eläinlääkäriin näytille, missä patin selvitettiin olevan napatyrä. Samanlainen tyräpatti löydettiin myös sukupuolielimeni kohdalta, mutta onneksi molemmat olivat vielä hoidettavissa ja ne leikattiin yksitellen syksyn mittaa pois.
Usein sanotaan, ettei monikaan meistä koirista oikein välitä eläinlääkäreistä, mutta minä kyllä pidin jokaisesta syksyn aikaisesta klinikkakäynnistäni mahdottoman paljon –mielipiteeseeni saattaa tosin vaikuttaa se, että minusta tuli aika pian siellä kaikkien hoitajien ja lääkäreiden suosikkipotilas: Rapsuttavia käsiä ja herkkuja riitti aina.

Nyt, kun tyrät ovat poissa, olen saanut taas terveen koiran paperit, joskin ruokintaani tulee edelleen vahtia melko tarkkaan, sillä vatsani ei saisi leikkausten jälkeen kärsiä ummetuksesta. Etenemme kuitenkin tarhalla päivä kerrallaan, ja tähän asti kaikki on sujunut mallikkaasti.

Elämäni ei totisesti ole ollut helpoimmasta päästä, mutta kaikki kohtaamani vastoinkäymiset olisivat täysin veronsa arvoisia, jos saisin vielä elämäni aika kokea, miltä tuntuu olla rakastettu perheenjäsen. Ainut joululahjatoiveeni onkin saada tietää, missä on se juuri minun ihana perheeni, minun loppuelämän kotini? <3

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikkoja, kuukausia, vuosia?
Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata.
Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on.

Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Yleisiä seniorikoiran terveyshaasteita ovat sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä. <3

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.

- Yleisverikoe.
- Jos koira on yli 6-vuotias, maksa- ja munuaisarvot, glukoosi, valkuaisarvot.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!