Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Lara KOTIUTUNUT


Koko: n. 45 cm / 20 kg
Ikä: arviolta n. 5 vuotta
Sijainti: Liettua

Luonne: kiltti, suloinen neitokainen, joka tulee kaikkien kanssa toimeen

14.10.18

Minut löydettiin puuhun sidottuna vuonna 2016, nisät vielä täynnä maitoa, mutta pentuja ei ollut missään. Valitettavasti aika tavallinen tarina. Kun tyttökoira saa pennut, niin jotenkin se on ihmisille helpompaa hylätä koko paketti kuin ottaa vastuuta tapahtuneesta, hoitaa pennut, etsiä heille koti ja steriloida tyttökoiransa.

Sitten minulle kävi heti onnenpotku, koska eräs nuori tyttö näki minut tarhalla ja rakastui minuun ja vei kotiinsa. Olen siis asunut kotioloissa jo kaksi vuotta. Perheessä on lisäksi teini-ikäinen poika ja äiti. Olen asunut omakotitalossa ja omistajani on vienyt minua parin tunnin lenkille päivittäin. Olen saanut tottua ihan kaikkeen oikean kotikoiran juttuihin. Kotioloissa olen tosi rauhallinen ja rakastan löhöillä sohvalla. Ulkona rakastan leikkiä frisbeellä ja olenkin siinä oikea ammattilainen. Rakastan myös uimista, onkohan minussa joitain noutajaverta?

Aluksi pelkäsin miehiä ihan hurjasti. Pelkäsin kovia ääniä ja äkkinäisiä elkeitä. Nyt olen jo tottunut kaikkeen tähän. Pidän kissoista kovasti (omistajani sanoi olen joskus enemmän kissa kuin koira) ja tulen toimeen koirien kanssa, vaikka en olekaan kovin innokas leikkijä ja riehuja muiden koirien kanssa. Olen tottunut lapsiin, koska perheelläni on paljon ystäviä joilla on lapsia.

Olen tottunut olemaan yksin kotona ainakin 3-4 tuntia ja joskus koko työpäivän verran. Pääsen myös juoksemaan vapaana tutuilla ja turvallisilla pelloilla ja vaikka juoksen innokkaasti hajujen perässä niin tulen aina takaisin omistajan luokse. En ole kadonnut ikinä 15 min kauemmaksi.

Olen siis entinen tarhakoira, nykyinen kodinvaihtaja. Voisin olla hyvä vaihtoehto perheelle, joka vähän arastelee rescuekoiran ottamista. Miksi olen etsimässä uutta kotia? Tosi ikävää, mutta perheen tyttö kävi koulut loppuun, ei millään löydä työtä kotimaassaan ja on lähdössä reppu selässä ulkomaille onneaan etsimään. Olen ollut kokonaan hänen vastuullaan ja muu perhe pyysi tyttöä etsimään minulle uuden kodin. Tarhalle hän ei tietenkään halua minua viedä.

Kotimaassani Liettuassa palkat ovat tosi kurjat ja nuorille ei ole töitä. Porukkaa muuttaa ulkomaille ihan massoittain. Niin kauan kun palkat eivät nouse ja muuttovirta ei pysähdy, niin meitä kodinetsijiä koiria on paljon. Tosi paljon. Maaseudulla koirat jätetään tyhjentyvien tilojen pihalle tai päästetään kaduille ja pelloille yksin. Kaupungissa koirat tuodaan tarhoille tai päästetään kadulle. Koiria hylätään sidottuna metsään tai kauppakeskusten viereen. Vähän vastuullisemmat omistajat yrittävät etsiä uutta kotia itse. Etsin uutta kotia kotimaassanikin, mutta onhan se tosi vaikeaa kun hylättyjä koiria ja kodinetsijiä on niin paljon.

Jos olet etsimässä vaikka ensimmäistä koiraasi tai ensimmäistä rescuekoiraasi, niin ota yhteyttä. Ehkä minulla olisi mahdollisuus vielä löytää koti, josta ei tarvitsisi ikinä lähteä pois.

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1 ja osa2
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 380,-