28.10.2022

Olen Airas, armottoman Ihmisrakas, hienostunut huumoriveikko-herkkukuono omaa loppuelämänkotia etsimässä ♥

Asuin maalaistalossa yhdessä vanhan naisen ja miehen kanssa, joka auttoi naista maataloustöissä. Tuo mies oli paras ystäväni!  Kun hän kuoli, jätettiin meikäpoika asumaan lukittuna kanalaan!  Voitteko kuvitella, siis KANALAAN! Koska nainen ei enää kyennyt huolehtimaan minusta, pääsin turvakotiin. Onneksi!

Sainkin uuden kodin melko pian. Pian onni kuitenkin kääntyi, sillä uudet omistajani eivät olleet valmiita käsittelemään tällaista aktiivista, koko maailmaa syleilevää koiraa. Muistutan kuulemma kovasti belgianpaimenkoiraa eli malinoisia. Malinoisin tapaan silmissäni tuikkii tarmo ja uuden oppimisen ja miellyttämisen halu. Sanovat, että malinoiseilla on myös synnynnäinen vartioimiskyky. Minun kohdalla onkin hyvä huomioida, että minusta saattaa löytyä kaikkia paimen-, vahti-, suojelu- ja palveluskoiran ominaisuuksia. Olenkin varsinainen jokapaikanhöylä! Kaiken kaikkiaan olen hyvin tottelevainen ja rakastava koira, joka osaa myös rauhoittua hienosti ♥

Nimeni sain muuten  samannimiseltä koiratarhan vapaaehtoiselta, joka kehuu minun kävelevän kauniisti hihnassa. Ikään kuin minut olisi hommaan koulutettu. Rakastankin tehtäviä ja herkkuja.  Arvelevat, että olen melko helposti koulutettavissa.

Suhtautumiseni toisiin koiriin on vielä mysteeri. En pidä toisista koirista tarhalla, mutta tilanne saattaa olla erilainen kotouduttuani. Lähtökohtaisesti ihmisen huomio on kuitenkin osoittautunut lajitoverin seuraa tärkeämmäksi.

Mitä tulee vikoihin, keksin vain yhden ilmeisen. Vatsani on herkkä. Tällä hetkellä olen pelkällä raakaruokinnalla, joka on sopinut paremmin ruoaksi, kuin viljaa sisältävä ravinto. Minun tulisi saada 5-10 kg lisää, koska olen kovin hoikassa kunnossa.

Minulle etsitään kotia, jossa minun aktivoimiseen, virikkeellistämiseen ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaan koulutukseen on tarpeeksi aikaa. Kovista koulutusmenetelmistä en välitä, enkä sellaisesta motivoidu. Rakastan pitkiä lenkkejä ja laatu-aikaa oman ihmiseni kanssa. Olisitko se sinä?