Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Hemingway nyk. Hemi

8.3.2022

Olen suurenmoisen kiva, reipas ja ystävällinen. Luotin ihmiseen ihan heti tarhalle pääsystä alkaen.

Minun kotimaatani Liettuaa ovat järisyttäneet koirauutiset toisensa jälkeen. Ensin paljastettiin pentutehtaita ja niistä takavarikoitiin satoja koiria tarhoille. Oikeusjutut ovat käynnissä ja tapaus potki vauhtia lainsäädännön uudistamiseen. Enemmän suojaa meille eläimille!

Sitten minustakin tuli ihan kuuluisa koira 70 muun koiran kanssa. Panevezyksen kaupungin laidalla eräällä eläkeläisnaisella oli 70 koiraa ja kun eläinsuojelijat menivät vihdoinkin sinne pihalle lokakuussa 2020, niin mukana tuli TV uutiset ja meistä tehtiin uutisraportti.

Naapureita alkoi häiritä meidän koirien ikuinen haukunta. Miksi kukaan ei ollut tehnyt mitään siinä vaiheessa, kun meitä oli vain kymmenisen, ihmettelen vain. Omistajamme ei halunnut tappaa vahinkopentuja, mutta hän ei myöskään kyennyt miettimään, arvostamaan, tajuamaan steriloinnin tärkeyttä. Jospa joku olisi auttanut häntä viemään koiria steriloitavaksi. No, myöhäistä se oli, kun piha oli täynnä koiria. Eikä pelkästään piha. Jokaisessa ulkorakennuksessa oli meitä koiria eri tavoin sidottuna ja suljettuna. Omistajamme ihan oikeasti luuli, että hän rakastaa meitä kaikkia ja pitää meistä huolta. Rakkaus ei vain riitä. Tarvitaan myös ruokaa, liikuntaa, hoivaa, lääkkeitä.

Kaikki tarhat tekivät kovasti yhteistyötä ja suurin osa meistä koirista saatiin turvaan tarhoille parannettavaksi ja odottamaan pääsyä uusiin koteihin, parempaan elämään. Suurin osa koirista on todella pelokkaita ja ujoja. Heidän joukossaan minä olen iloinen yllätys.

Olen rauhallinen. Kun muut koirat aloittavat haukkumiskuoron ja vaativat huomiota, niin minä istun ja tarkkailen vähän ihmetellen, mitä nämä typeryydet oikein ovat.

Olen asunut 70 koiran kanssa, joten älä kysy tulenko toimeen muiden koirien kanssa. On tässä muutama kissakin nähty. Ei haittaa. Olen ollut perusterve, mutta silmissäni on jo vanhuuden kaihia ja hampaani kuluneet. Siitä huolimatta, saat minusta parhaan ystävän.

Liitteenä oleva video TV-uutisista on ihan väärällä kielellä, mutta näet siitä vähän miten minä olen asunut koko elämäni.