28.8.2022

Hei, olen Piratas, todella suloinen, rauhallinen ja ihmisrakas hauveli vailla ikiomaa rakastavaa loppuelämän kotiani ♥

Päivitys tarhalta 5.8.2022

Meitä Penkta Kojan tarhakoiria käytiin tervehtimässä ja ulkoiluttamassa PRF:n vapaaehtoisten toimesta kuumana kesäpäivänä. Olin yksi onnekkaista, joka pääsi hetkeksi ulos omasta ”sellistä”, jonka olen jakanut ystäväni Kronan kanssa. Käyttäydin todella hienosti ja ystävällisesti koko ajan. Heitä huoletti ajatus siitä, että ystäväni lähtee Suomeen, mutta minä jään edelleen tänne tarhalle. Sopisin heidän mielestään oikein hyvin rauhalliseen elämäntyyliin kotiin, jossa olisi oma turvallinen piha. Kiltti ja pienikokoinen tyttökoira voisi myös sopia kaverikseni.

14.5.2022

Minut löydettiin vaeltelemassa pitkin katuja. Otettiin huostaan kunnalliseen tarhaan, jossa saa olla kaksi viikkoa. Jos kukaan ei kaipaa, joutuu lähtemään pois. No, yllätys yllätys, ei tullut ketään hakemaan. Niinpä sain turvapaikan Penkta Kojan tarhalta. Minulla on ollut täällä kiva koirakaveri, joka on nyt kuitenkin lähdössä Suomeen omaan kotiin. Niinpä jään tänne haikeana odottamaan, että joku haluaisi tarjota kodin vihdoin myös minulle ♥

Olen menettänyt toisen silmäni, eikä näkö toisessa jäljellä olevassa ole myöskään täydellinen. Viihdyn kuitenkin lähellä ihmistä ja osaan navigoida hyvin jalkojen juuressa. Olen hoitajieni mielestä todella suloinen, kiltti ja rauhallinen hauveli. Rakastan elämää ja kaikkia ihmisiä. Ainoa todellinen rajoitteeni on se, etten tule toimeen aivan kaikkien koirien kanssa. Mutta minulla oli täällä tyttöystävä (joka näkyy myös kuvissa ja videossa), joten toinen pieni ja kiltti tyttö voisi oikein hyvin sopia kaverikseni myös siellä Suomessa.

Löytyisikö sydämestäsi ja kodistasi tilaa minunlaiselleni? Tuon mukanani kaiken rakkauteni, kiitollisuuteni ja kiintymykseni ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.