31.10.2022

Hei, olen senioriherra Platonas vailla omaa rakastavaa loppuelämän kotia ♥

Minut löydettiin vaeltelemasta kadulta yksinäni. Niinpä joku ystävällinen ihminen ilmoitti minusta tänne Penkta Kojan tarhalle, josta tultiin noutamaan turvaan. Kukaan ei ole kysellyt perääni sen koommin…

Täälläkin olen jo joutunut oleskelemaan satojen muiden koirien tavoin odottamassa omaa vuoroani, josko joku haluaisi adoptoida minut. Aikaa on kuitenkin kulunut jo lähes vuoden verran, eikä kukaan ole minusta kiinnostunut. Niinpä laitan kaiken toivoni teihin ystävällisiin suomalaisiin, jotka kuulemma haluavat tarjota kodin myös meille seniori-ikäisille.

Iästäni huolimatta olen vielä varsin virkeä ja energinen, mutta samalla temperamentiltani rauhallinen. Sopeudun hyvin uusiin tilanteisiin, paikkoihin ja ihmisiin. Rakastan kaikkia ihmisiä, myös niitä vilkkaita lapsia. Ja ihan parasta on saada olla huomion keskipisteenä, rapsuteltavana ja helliteltävänä. Ainoa rajoitukseni on toiset lajitoverini. Eli haluan olla ainoa lemmikki talossa.

Voisiko sydämestäsi löytyä paikka minunlaiselleni? Lupaan tuoda mukanani rajattoman rakkauteni ja kiintymykseni. ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta, kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.