Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Atas ♂ KOTIUTUNUT

Syntymäaika/ Ikä: 25.11.2016 (syntyi tarhalla, joten tarkka ikä tiedossa)
Koko: n. 65 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Linksmosios Pedutes

Luonne: oppivainen, kuuliainen, uskollinen, rauhallinen

3.1.2020

Ette kyllä usko minun tarinaani! No, jostain se pitää aloittaa. Minun äitini jätettiin tarhan portille yön pimeydessä ja pian hän synnytti pentuja, minä siinä joukossa mukaanlukien. Pennut löytävät kodit aika nopeasti täällä kotimaassani, joten lähdin luovutusikäisenä pikkunassuna omaan kotiin.

Tarhan tytöt yrittävät parhaansa valita meille koirille hyvät kodit, mutta aina se ei onnistu. Minun kohdallani se ei kertakaikkiaan onnistunut. Minut löydettiin vuoden kuluttua Palangan lentokentältä harhailemasta. Olihan minulla tunnistesiru ja siinä oli omistajieni numero, mutta puhelinyhtymä oli lopetettu. Vähän arvailtiin, että omistajani olivat lähteneet ulkomaille parempien työpaikkojen perässä ja jättäneet minut pois lentokoneesta. No, sattuuhan sitä.

Voiko koiralla olla paha tuuri perheiden kanssa kaksi kertaa? No katsopaa minua. Lähdin toisen kerran omaan kotiin tarhan tyttöjen iloitessa. Nyt Pikku Atas olisi ikuisesti onnellinen oman perheen kanssa. Kaikkea vielä. Vuoden kuluttua minut löydettiin jostain maaseudulta pikkukylästä itsekseni harhailemasta. Omistajani löydettiin ja he kertoivat pitäneensä minua asunnossaan kanssaan vähän aikaa kunnes antoivat minut jollekin ihmiselle jonnekin maaseudulle. Ketjun päähän. Ulkokoiraksi. Koirankoppiin. Omistajani olivat kyllästyneet minuun.

Kolmivuotissynttäreitä vietin taas tarhan porukan kanssa ja he vannoivat, että nyt minun kotini olisi vain Suomessa. Joko oma tarha tai Suomi. Suomalaiset ovat maailman parhaimpia koiranomistajia eivätkä jättäisi koiraa lentokentälle eivätkä sitoisi ketjulla navetan seinään.

Tarhan porukka haluaa korostaa, että minä en ole itse syyllinen siihen, että jo kaksi perhettä on minusta luopunut. Perheet täällä kotimaassani ovat usein kovasti vastuuttomia. Minä olen ihan super kiva koira. Ihmisen paras ystävä. Saan usein loikoilla tarhan toimistossa kun olen niin kiltisti ja hiljaa ja nautin vain hurjasti kun saan olla ihmisen lähellä. Minussa ei ole mitään agressiota ja minua saa käsitellä miten haluaa. Tarhan vapaaehtoiset kouluttavat minua kovasti, kun se on minusta niin super kivaa ja opin nopeasti. Vapaaehtoiset haluavat, että aikani tarhalla olisi mielekästä ja hauskaa.

Tulen kaikkien koirien kanssa toimeen, vaikka ihan pienet pennut vähän ärsyttävät minua. Olenhan jo kypsä mies. Olen rohkea, oppivainen, uskollinen.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-