Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Donna ♀ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: 01.2014
Koko: n. 50 cm, 14 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Linksmosios Pedutes

Luonne: varovainen tarkkailija

In English: Please find information about the adoption process in English and New Owner form at the end of the Finnish text.

4.3.2021

Ihmisillä on vähän erilaisia motiiveja, kun he etsivät rescuekoiraa. Se on ihan hyvä. Jotkut perheet astuvat rescuekoiramaailmaan vähän varovaisina, uteliaina, sydän täynnä halua auttaa. Toiset etsivät pääasiassa kivaa lemmikkiä, lenkkiseuraa, jääkaapin vahtijaa, sohvanvaltaajaa. Sekin on ihan hyvä. Sitten on superkoiraihmisiä, jotka ovat kasvaneet koko elämänsä koirien kanssa, lukevat koiran eleitä, osaavat toimia oikein kaikissa tilanteissa ja jotka eivät voisi kuvitella elämäänsä ilman koiraa. Sitten on superrescuekoira ihmisiä, jotka kaiken edellisen lisäksi julistavat, että "adopt, don't shop".

Sitten on ihmisiä, joiden kaikki vaatteet on koirankarvassa, pakastin täynnä koiran raakaravintoa ja jos koira puree heidän lapsiaan niin se on aina lapsen vika, ei koiran. Sohvan tyynyjen alta löytyy puoliksi syötyjä puruluita. Kuukausipalkka menee eläinlääkärinlaskuihin. Tämä ihminen jakaa kaikkien rescueyhdistysten rahankeruupostaukset Facebookissa, itkee kaikille koiranpelastusvideoille ja suunnittelee ihmisten laittamista häkkeihin eläinten sijasta.

Vähän minä mietin, että voisin haluta tuollaiseen viimeksi mainittuun perheeseen.

Elämäni vierähti siellä 70 koiran pihassa, josta tehtiin ihan juttu Liettuan televisiouutisiin. Minut löydettiin ulkorakennuksesta ketjussa kiinni ja kaulapanta oli syöpynyt sisälle ihooni. Olin päässyt vähän kasvamaan sinä aikana kun omistajani unohti kuinka monta koiraa hänen pihallaan oikein on. Tarhalle tulin lokakuussa 2020.

Minulla on paljon pelkoja ja katson uutta elämääni varovaisen uteliaana. En ole ollenkaan toivoton tapaus. Tulin tarhalle lokakuussa 2020 ja sen jälkeen olen lenkkeillyt hihnassa, juossut merenrannalla, matkustanut autolla ja ottanut namipaloja varovasti ihmisen kädestä. Terveyteni on tutkittu todella perusteellisesti ja kaulassani oleva haava on parantunut. Vain paksu arpi muistuttaa minua menneisyyden kivuista. Miltä sinusta tuntuisi elää vuosikausia avohaava kaulassasi?

Minä tiedän, että voin olla vähän vaativa koira sellaiselle perheelle, joka etsii hauskaa lenkkikaveria tai ensimmäistä rescuekoiraansa. Mutta tiedän myös, että oma perheeni on siellä jossain, istumassa koirankarvaisella sohvallaan ja haaveilemassa seuraavasta projektikoirastaan. Koirasta, jolle he voivat antaa uuden elämän. Kokea ne ilonhetket, kun opin luottamaan, kun opin leikkimään, kun opin elämään.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaj kaavakkeen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "New owner info" and fill out the "New owner form". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.

New owner info
If you want to communikate in English, please use this form New owner form
Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!