Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Hemingway nyk. HemiKOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: 02.2012
Koko: n. 30 cm, 5 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Linksmosios Pedutes

Luonne: ystävällinen, rohkea, ihmisen varjo

12.11.2020

Minun kotimaatani Liettuaa ovat järisyttäneet koirauutiset toisensa jälkeen. Ensin paljastettiin pentutehtaita ja niistä takavarikoitiin satoja koiria tarhoille. Oikeusjutut ovat käynnissä ja tapaus potki vauhtia lainsäädännön uudistamiseen. Enemmän suojaa meille eläimille!

Sitten minustakin tuli ihan kuuluisa koira 70 muun koiran kanssa. Panevezyksen kaupungin laidalla eräällä eläkeläisnaisella oli 70 koiraa ja kun eläinsuojelijat menivät vihdoinkin sinne pihalle lokakuussa 2020, niin mukana tuli TV uutiset ja meistä tehtiin uutisraportti.

Naapureita alkoi häiritä meidän koirien ikuinen haukunta. Miksi kukaan ei ollut tehnyt mitään siinä vaiheessa kun meitä oli vain kymmenisen, ihmettelen vain. Omistajamme ei halunnut tappaa vahinkopentuja, mutta hän ei myöskään kyennyt miettimään, arvostamaan, tajuamaan steriloinnin tärkeyttä. Jospa joku olisi auttanut häntä viemään koiria sterkattavaksi. No, myöhäistä se oli kun piha oli täynnä koiria. Eikä pelkästään piha. Jokaisessa ulkorakennuksessa oli meitä koiria eri tavoin sidottuna ja suljettuna. Omistajamme ihan oikeasti luuli, että hän rakastaa meitä kaikkia ja pitää meistä huolta. Rakkaus ei vain riitä. Tarvitaan myös ruokaa, liikuntaa, hoivaa, lääkkeitä.

Kaikki tarhat tekivät kovasti yhteistyötä ja suurin osa meistä koirista saatiin turvaan tarhoille parannettavaksi ja odottamaan pääsyä uusiin koteihin, parempaan elämään. Suurin osa koirista on todella pelokkaita ja ujoja. Heidän joukossaan minä olen iloinen yllätys.

Olen suurenmoisen kiva, reipas ja ystävällinen. Luotin ihmiseen ihan heti tarhalle pääsystä alkaen. Olen rauhallinen. Kun muut koirat aloittavat haukkumiskuoron ja vaativat huomiota, niin minä istun ja tarkkailen, vähän ihmetellen mitä nämä typeryydet oikein ovat.

Olen asunut 70 koiran kanssa, joten älä kysy tulenko toimeen muiden koirien kanssa. On tässä muutama kissakin nähty. Ei haittaa. Olen ollut perusterve, mutta silmissäni on jo vanhuuden kaihia ja hampaani kuluneet. Siitä huolimatta, saat minusta parhaan ystävän.

Liitteenä oleva video TV uutisista on ihan väärällä kielellä, mutta näet siitä vähän miten minä olen asunut koko elämäni.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.

Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus.
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.