Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Lape KOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: s. 01.2013
Koko: n. 51 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Linksmosios Pedutes

Luonne: älykäs, rohkea ja herkkä

6.4.2020

Tulin tarhalle tammikuussa 2020 ja tämä päivä on minun uusi syntymäpäiväni. Tulin nimittäin pikkukaupungin Mazeikiai kunnalliselta tarhalta, jossa koirat lopetetaan 14 päivän karanteenin jälkeen. Liettuassa ei ole enää paljon tällaisia tarhoja ja nekin yrittävät tehdä yhteistyötä yksityisten tarhojen kanssa. Jos joku superkiva, terve, nuori koira jouduttaisiin lopettamaan, niin kunnan tarhat soittavat yksityisille tarhoille ja yrittävät löytää koiralle uuden kodin. Tosi kivaa, että kaikki yrittävät tehdä yhteistyötä koirien hyväksi. Apua tarvitsevia koiria on vaan enemmän kuin auttajia tai perheitä.

Kun tulin tänne yksityiselle tarhalle, minusta sanottiin, että olen 4-vuotias. Tämän tarhan eläinlääkäri sanoi kuitenkin, että olen vanhempi. Joka tapauksessa, olen super kiva koira ja ansaitsen oman kodin.

Tulen toimeen muiden koirien kanssa. Muut koirat näyttävät kunnioittavan minua, varsinkin jos joskus ärähdän ruuasta tai leluista. Se on minun oikeuteni vähän vanhempana koirana. Minun tarhani on vähän erilainen tarha, koska täällä meitä on aika vähän, noin 30 koiraa, ja meidän kanssa tehdään paljon juttuja. Olen oppinut ajamaan autossa, osallistumaan kaikenlaisiin kissanristiäisiin ja tutustunut eri paikkoihin kaupungilla ja kohtaamaan uusia ihmisiä.

Olen upea koira luonteeltani. Tarhan porukka sanoo, että minusta huokuu joku terapeuttinen, onnellinen, viisas hyvyys. Kun katson ihmistä, niin heistä tuntuu kuin alkaisin ihan kohta puhua. Rakastan ihmisiä. Kun minua viedään kävelylle, niin katson koko ajan ihmistä, en välitä hajuista tai autoista tai muusta. Kävelylenkki on minun aikaani ihmisen parhaana ystävänä. Opin uusia juttuja tosi nopeasti, haluan miellyttää ja oppia. Olen älykäs, herkkä, ihmiselle omistautunut, rohkea.

Olen nähnyt lapsia ja ne ovat kivoja. Kissoista olen tosi tosi utelias ja kissaperheet saisivat varatua vähän kouluttamaan minua pois hurjasta kissamielenkiinnosta. Ihan ei tiedetä onko mielenkiintoni ystävällisyyttä vai haluanko kissoja lounaaksi.

Terveydestäni voi sanoa niin, että tammikuussa minut steriloitiin ja leikattiin nisäkasvaimia. Ne olivat hyvälaatuisia ja samalla tutkittiin keuhkoni ja kaikki sisäelimet, mitään pahempaa ei löytynyt. Minä onnun ja se johtuu vanhasta onnettomuudesta, jossa luut ovat luutuneet väärään asentoon. Sitä ei kannata lähteä korjaamaan alusta lähtien, eläinlääkäri sanoi. Leikkaus olisi pahempi juttu kuin nykyinen tilanteeni.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2 ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-