Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Naras ♂ KOTIUTUNUT

Syntymäaika/ Ikä arvio: 03.2012
Koko: n. 37 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Linksmosios Pedutes

Luonne: kaikille ystävällinen, rauhallinen

3.1.2020

Minun lapseni Nindze (nykyisin Niilo) pääsi kotiin Suomeen kesäkuussa 2019 ja paras ystäväni Nata löysi kotinsa Liettuasta. Me olimme kuin kolme muskettisoturia sen takia kun ihmisperheemme päätti muuttaa ulkomaille ja jätti meidät kaikki taloon ihan yksin. Kuvittele! Naapurit kävivät ruokkimassa meitä vuoden verran ja sitten kyllästyivät ja toivat meidät tarhalle. Onneksi! Arvaa onko mukava asua ihan yksin autiotalon pihalla. Tulimme tarhalle maaliskuussa 2019.

Minä ja Nata saimme yksinolomme aikana aikana pennun Nindzen (Niilo) ja Nindze kasvoikin ihan villikoirana ilmanihmiskontaktia. Tarhalla hän rohkaistui kovasti ja olipa ihanaa, kun hän pääsi Suomeen.

Olen tosi kiva koira täällä tarhalla. Juoksen aina vapaana isolla pihalla kaikkien muiden koirien kanssa ja olen nöyrä, en ole ikinä suuttunut tai riidellyt kenenkään kanssa. Ihmisten suhteen olen varovaisen utelias. En ole sellainen koira, joka hyökkäisi heti sinut syliisi, vaan katson vähän kauempaa ensin ja tarkkailen. Olen sellainen rauhallinen herrasmies.

Näyttäisi sille, että olen vähän kuin jämähtänyt tänne tarhalle, kun en ole enää mikään nuori poikanen. Siksi kyselen kotia Suomesta asti. Olen reipas seniori, valmis ilahduttamaan kenen tahansa elämää.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.
Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.