Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Nietzche KOTIUTUNUT

Syntymäaika/ Ikä arvio: 01.2010
Koko: n. 50 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Linksmosios Pedutes

Luonne: super ihana luonteinen seniori herrasmies

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

26.5.2021

Jos olisin ihminen, olisin sellainen utelias, elämäniloinen ja herttainen papparainen, joka tykkää mennä tansseihin, seniorien bussimatkoille uusiin maihin, sauvakävelyille aamuvarhaisin naapurin seuraksi ja pelaamaan petangea ystävien kanssa lähipuistoon.

Olen aina valmis seikkailuihin, en ikinä väsy ja rakastan seuraa. Kun olen kävelyllä tarhan koiraporukan kanssa, niin katseeni kääntyy aina taaksepäin ihmisten suuntaan. Ovatko kaikki ystäväni varmasti mukana, katseeni sanoo.

Vanha koirako ei opi uusia temppuja, ei ole totta. Viimeisin temppu jonka opin, on mennä omalle paikalle istumaan ja odottamaan. Osaan tulla luokse, jos vain kuulen kun minua kutsutaan. Tarhan porukka ei ihan tiedä, onko kuuloni oikeasti huono vai onko minulla seniorikoiralle sallittu valikoiva kuulo.

Joka tapauksessa, olen ihana koira.

Tarhalla asuvilla seniorikoirilla on usein sata ja yksi terveysongelmaa, joten minua on tarkistettu korvasta häntään. Verikokeet, luuston kuvaus. Vaikuttaisin tosi perusterveelle koiralle.

Tulin tarhalle syyskuussa 2020 toiselta tarhalta. Tällaista se elämä on, hylätystä koirasta tarhalta toiselle. Kuljin yhtä matkaa toisen koiraystävän kanssa ja tämä senioriystäväni löysi oman kodin Hollannista. Mikä onnenpotku! Nyt on minun vuoroni.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.
Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.