Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Sperou ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika / Ikä arvio: 09.2017
Koko: n. 30 cm, 5,5 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Linksmosios Pedutes

Luonne: sähäkkä skandalisti, entinen pelkuri

26.11.2020

Näillä sivuilla oleva Taisonas on vähän kuin veljeni. Kuka sen tietää mitä sukua me olemme. Joka tapauksessa, minä olin aluksi kovin ujo, niinkuin moni tuolta samalta pihalta tullut koira. Sitten rohkaistuin ja sitten ROHKAISTUIN. Nyt mikään juttu tarhalla ei onnistu ilman minun äänekästä sekaantumista ja kommentointia.

Ymmärräthän, minä olen vasta matkalla ihmisen ystäväksi. Ensin pelkäsin ihmisen kättä, nyt tulen jo itse luokse hakemaan silityksiä. Haukkumiseni on pelkoa ja tulee vähenemään kunhan alan luottaa ympäristööni.

Toinen silmäni on sokea, se voi vaikuttaa siihen, että olen vähän epävarma.

Meitä kuuluisia koiria tulee muutama tälle sivulle. Piha, jossa oli 70 koiraa. Meistä tehtiin juttu TV-uutisiin kun eläinsuojelijat tulivat pelastamaan meitä. Onneksi suurin osa meistä koirista saatiin kerralla pelastettua eri tarhoille. Hyvä juttu oli se, että kaikki tarhat tekivät yhteistyötä ja jakoivat meitä koiria toisilleen niin paljon kuin vain pystyivät ottamaan. Hyvä juttu, että julkisuuteen tuli esille kotimaani yksi ongelma, eli yksinäisten, vanhojen, syrjäytyneiden, maaseudulla asuvien ihmisten kykenemättömyys selvitä pihalla vapaasti lisääntyvistä koirapopulaatioista.

Tällaisia pihoja tulee usein esille. Mummo ja 14 koiraa. Isoäiti ja 10 koiraa. Mutta 70 koiraa!!! Se pääsee uutisiin.

Naapureita alkoi häiritä meidän koirien ikuinen haukunta. Miksi kukaan ei ollut tehnyt mitään siinä vaiheessa kun meitä oli vain kymmenisen, ihmettelen vain. Omistajamme ei halunnut tappaa vahinkopentuja, mutta hän ei myöskään kyennyt miettimään, arvostamaan, tajuamaan steriloinnin tärkeyttä. Jospa joku olisi auttanut häntä viemään koiria sterkattavaksi. No, myöhäistä se oli kun piha oli täynnä koiria. Eikä pelkästään piha. Jokaisessa ulkorakennuksessa oli meitä koiria eri tavoin sidottuna ja suljettuna. Omistajamme ihan oikeasti luuli, että hän rakastaa meitä kaikkia ja pitää meistä huolta. Rakkaus ei vain riitä. Tarvitaan myös ruokaa, liikuntaa, hoivaa, lääkkeitä.

Liitteenä oleva video TV-uutisista on ihan väärällä kielellä, mutta ainakin näet miten olen asunut koko ikäni ennen tarhalle tuloa.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus.
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.