Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Toronto ♂ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 18.11.2014
Koko: säkäkorkeus n. 75cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Linksmosios Pedutes
Saapunut tarhalle: 02/2021
Luonne: sydämellinen jättiläinen, kärsivällinen, uskollinen, aavistuksen pelokas, ei koskaan aggressiivinen


Toronto ♂ sterilized

Age estimate: 18.11.2014
Size: height at withers approx. 75cm
Location: Lithuania / Linksmosios Pedutes shelter
At the shelter: 02/2021
Character: giant with the kindest heart in the world, patient, loyal, modest, fearful, never aggressive

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

04.10.2021

Olen Toronto, sydämellinen jättiläinen. Aikaisemmin asiat eivät olleet kohdallani kovinkaan hyvin. Viimeisestä kuvasta näet kuinka elin ennen kuin pääsin tarhalle: minut oli sidottu kiinni traktorin kylkeen pihan reunassa, ja sieltä minun oli tarkoitus vahtia pihaa. Traktori oli kotini. Omistajani kävi kerran kolmessa tai neljässä päivässä tuomassa minulle hieman ruokaa. Muuten olin yksin. Tekemättä mitään. Yksin pelkojeni kanssa.

Pelkäsin kaikkea: ihmisiä, autoja, ääniä, jopa omaa varjoani. Kun minut pelastettiin tarhalle en suostunut aluksi syömään, pelkäsin lähteä tarhalta ulos, pelkäsin jokaista ihmistä, joka yritti tulla silittämään minua. En ollut tottunut siihen.

Mutta sitten tapasin Eman, eläinten käyttäytymistieteilijän, ja hän teki mahtavaa työtä kanssani! Hän sai minusta, pelokkaasta ja surullisesta koirasta, kuoriutumaan iloisen koiran, joka kävelee rannalla häntäänsä heiluttaen. Olen edelleen aavistuksen pelokas, tulen olemaan todennäköisesti aina hyvin vaatimaton eikä minusta todennäköisesti tule ikinä maailman rohkeinta koiraa, mutta edistyn joka päivä.

Pelkään edelleen esimerkiksi mennä sisään rakennuksiin. Tarha vaikutti aluksi pelottavalta paikalta, mutta lopulta uskaltauduin astua sisään ja nyt kutsun sitä kodikseni. Tarhan ihmiset arvelevat, että teen edistystä pikkuhiljaa kaikilla elämäni osa-alueilla. Koirien kanssa tulen hyvin toimeen, ihan kaikenlaisten koirien. Kissojen kanssa olen ollut kerran samassa tilassa, se meni hyvin mutta toisaalta olin aika pelokas kaikkea kohtaan vielä silloin. Mutta todennäköisesti tulen kuitenkin myös kissojen kanssa toimeen. Voisin asua myös lapsitaloudessa, mutta ensisijaisesti minulle etsitään kotia, jossa ei olisi lapsia.

Mutta jos mainitsen yhden tärkeimmän ominaisuuteni, niin se on tämä: olen maailman kiltein koira. Näin myös tarhan ihmiset sanoivat. Vaikka olen pelokas, en ole ikinä aggressiivinen. Olen kaikkien kanssa kärsivällinen ja uskollinen koira. Jopa enemmän kuin herkkuja rakastan sitä, kun vietät aikaa kanssani, rakastat minua. Olen kaunis, suurisydäminen jättiläinen.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikkoja, kuukausia, vuosia?

Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata.

Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on.

Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä.

Yleisiä seniorikoiran terveyshaasteita ovat sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?


Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!