Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VenecijaKOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: 02.2008
Koko: n. 53 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Linksmosios Pedutes

Luonne: rakastavainen, ystävällinen, rauhallinen

12.11.2020

Kyllä me seniorikoirat ollaan ihania. Niin täynnä hiljaista rakkautta, hellyyttä, viisautta ja onnea pienistä asioista. Vaikka asuisin omassa perheessä vain ihan viimeiset vuoteni, niin toisin perheeseeni paljon hyvää mieltä.

Pennut repivät ja riehuvat, me seniorikoirat nukutaan, tullaan syliin ja haistellaan ruohoa kaikessa rauhassa.

Tulin tarhalle syyskuussa 2020 koska perheeni muutti omakotitalosta kaupunkiasuntoon ja minulle ei ollut enää tilaa. Olen asunut koko elämäni ulkokoirana, ketjussa. Korvanpääni olivat hyönteisten syömät. Olen siisti koira ja olin yrittänyt järjestää vessa-asiani siellä ketjunpäässä niin, että tein tarpeeni mahdollisimman kauas nukkumapaikasta ketjun toiseen päähän asti. Yritin parhaani, mutta elämä kolmen metrin kehässä ei anna paljon mahdollisuuksia. Täällä tarhalla elän sisätiloissa ja olen tosi siisti, odotan aina lenkkejä enkä tee tarpeitani sisälle. Asun tyttö- ja poikakoiran kanssa ja tulen kaikkien kanssa toimeen.

Säteilen tyyntä rakkautta ja iloa, minuun ei voi olla rakastumatta. Laitan pääni käden alle pyytääkseni rapsutuksia ja hellyyttä. Minua on viety kaupungille ja kahviloihin, ensimmäistä kertaa elämässäni. Varmasti stressaan näitä uusia kokemuksia, mutta en näytä sitä. Istun hiljaa, katselen, kuuntelen, tarkkailen uutta elämääni.

Olisi ihan ihme, jos löytäisin oman kodin viimeisiksi vuosikseni. Me uskomme ihmeisiin, minä ja kaikki ne ihanat ihmiset, jotka pelastavat ja hoitavat meitä hylättyjä koiria.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.

Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaj kaavakkeen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "New owner info" and fill out the "New owner form". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.

New owner info
If you want to communikate in English, please use this form New owner form
Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!