Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Aris KOTIUTUNUT

Syntymäaika / ikä arvio: s. 12.2018
Koko: n. 47 cm / 9,5 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas
Luonne: leikkisä, energinen, luottavainen

3.9.2019

Tavallinen eläinsuojelijan päivä. Yksi monesta puhelinsoitosta. Koira oli otettu pentuna lasten iloksi. Jostain ylijäämäpentueesta. Maalaismarkkinoilta. Tuttujen tutuilta. Pentuja on joka puolella. Pentu kasvoi, vaati huomiota, sotki paikkoja. Pentu vietiin sisältä ulos ketjuun ja ulkorakennukseen kiinni. Koirankoppi? Jotain suojaa sateelta? Ei ollut. Koira söi sen, sanoi perhe.

Tarha on täynnä, tilaa ei ole. Lähettääkää kuvia koirasta, yritämme löytää perheen. Kuvat aukenevat puhelimella. Siinä olen minä ja ruskeat silmäni. Nuori koira, täynnä rakkautta ja elämäniloa, mutta niin epävarma, niin täynnä hylkäämistä ja heitteillejättöä.

Niinpä pihalleni marssi pari toimeliasta tätiä. He olivat päättäneet mahduttaa minut tarhalle. Stressasin kovasti omistajieni läsnäoloa. Pelkäsin kovaa ääntä, äkkinäisiä liikkeitä. Lähdin tätien mukana niin suurella ilolla, että taisi siinä tulla pari kyyneltä silmään. Ihan kuin olisin tiennyt, kuinka onnekas olin. Onnekas, että minulla olisi nyt mahdollisuus parempaan elämään. Ei yksinäisyyttä, ei lyömistä, ei luudalla huiskimista. Ei tarpeettomuutta ulkona ketjun päässä.

Jossain pelkoni sisällä on ihanan iloinen ja villi pentu. Energinen, rakastava, leikkisä. Koira on aina valmis antamaan anteeksi kaiken. Koira haluaa olla ihmisen paras ystävä.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa


Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-