Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Baronkinas ♂ leikataan KOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: s. 01.2016
Koko: n. 55cm (16kg)
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: huoleton ja iloinen

13.4.2020

Pääsin helmikuussa 2019 kotihoitoon ja tässä minua pikku hiljaa kunnostellaan adoptiota varten. Olen iloinen, huoleton, nuori poika. Tulen hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta jos joku koira alkaa isotella minulle, niin annan takaisin. Kissoista en pahemmin välitä. Ihmisten kanssa olen rohkea ja ystävällinen, mutta pelkään äkkinäisiä liikkeitä.

Eksyin yhden talon pihalle, siinä tarinani. Liettuan maaseudulla on paljon hylättyjä koiria, ihan erilailla kuin kaupungeissa. Ero on kuin yö ja päivä. Maaseudulla koira on pihan perällä, ketjussa, haukkumassa. Maaseutu tyhjenee ja koira jäävät. Ihmiset lähtevät pois parempien työpaikkojen perässä ja jäljelle jää köyhyys ja sen mukana tuomat ongelmat. On alkoholismia, perheväkivaltaa.

Eläinsuojelijoita syytetään siitä, että he pelastavat koiria, eivätkä välitä ihmisistä. Jos ihmisillä itsellään ei ole rahaa ruokaan tai lapsia pahoinpidellään, niin miten niistä koiristakaan kukaan huolehtisi? Eikö ensin pitäisi pelastaa ihmiset, sitten eläimet? Jotenkin ihmiset unohtavat, että kaikki nämä pahat asiat kulkevat käsi kädessä. Jos mies hakkaa lapsiaan, niin hän hakkaa myös koiraansa. Jos päästäisiin siihen tilanteeseen, että ihminen kunnioittaisi koiran elämää, niin ihan varmasti hän kunnioittaisi myös muiden ihmisten elämää. Silloin kun maaseudun koira elää hyvin, niin elävät ihmisetkin hyvin.

Sitä paitsi koira ja eläin on aina se heikoin ja aina ihmisen armoilla. Ihminen voi lähteä, taistella, puolustautua. Kyllä voi, paremmin kuin koira. Koira on aina riippuvainen ihmisestä. Koira on suojelemisen arvoinen. Onneksi eläinsuojelijat eivät välitä pahoista puheista, vaan jatkavat työtään, koira kerrallaan.

Joskus on paljonkin syytä olla iloinen. Birzain alueen vuoden hyväntekijäksi valittiin eläinsuojeluyhdistyksen johtaja. Jospa nyt vihdoin ihmiset ovat alkaneet ymmärtää, miten mahtavaa työtä eläinsuojelijat tekevät.

Tässä minä nyt etsin kotia ja odottelen sitä parempaa tulevaisuutta, oletko se sinä kuka sen minulle tarjoaa?

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-