Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Bonnis ♂ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: 01.2013
Koko: n. 70 cm, 34 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: leikkisä, energinen

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

12.2.2021

Et ikinä uskoisi, että olen seniorikoira. Minulla on niin paljon leluja ja rakastan niillä leikkimistä. Kun asun täällä tarhalla ulkona ja ihmisillä ei ole minulle niin paljon aikaa, niin heittelen pallojani ja keppejäni ilmaan ja tönin niitä. Elämäni on jatkuvaa riemua.

Minun elämäni on tähän asti ollut melko hyvä, verrattuna useisiin tarhakavereihini. Olen ollut vahtikoira teollisuusalueen pihalla, mutta kaverina minulla oli ihminen, sellainen mukava mies, jonka paras ystävä minä olin. Hän ihan oikeasti huolehti minusta tosi hyvin, rapsutteli, antoi ruokaa, piti seuraa. Me olimme parhaat kaverit ja työkaverit.

Kun paras kaverini jäi eläkkeelle, meille tuli tiukka paikka. Ihmiseni asui pienessä asunnossa pienellä eläkkeellä ja hänellä ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia ottaa minua omaksi koirakseen. Useinhan me vahtikoirat jäädään vaan yksin vahtimaan teollisuusalueita kun ihmiset lähtee, yritykset lopettaa toimintansa ja sulkeutuvat, mutta minun ihmiseni ei missään nimessä halunnut jättää minua yksin. Hän soitti eläinsuojelijat ja pyysi heitä etsimään minulle parhaimman mahdollisen loppuelämän kodin. Oli siinä paljon kyyneleitä, tunteita ja sain paljon nameja.

Tulin tarhalle marraskuussa 2020 ja täytyy myöntää, tarhan ihmisiä pelotti ottaa vastaan minunlaiseni vanha vahtikoira. He pelkäsivät, että olisin vihainen. Olivat ihan väärässä. Olen mitä iloisin, rennoin ja huolettomin koira.

Perhe, joka avaa kotinsa oven minulle ja antaa minulle oman kodin, ansaitsee jonkun kunniamerkin. Ison seniorikoiran adoptointi on erityisen upea asia. Älä lähde leikkiin kuitenkaan päät pilvissä. Jalat tukevasti maassa. Ulkona asuneella seniorikoiralla voi olla pitkä listä terveysongelmia ja erilaisia kolotuksia, jotka pitää hoitaa, jotta viimeiset vuodet olisivat kivuttomia ja huolettomia.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.
Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!