Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Cile ♀ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ ikä arvio: 01.2018
Koko: n. 35 cm, 6 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Mazas Draugas tarha
Saapunut tarhalle: 11.2021
Luonne: Uteliaan ystävällinen, rauhallinen.


Cile ♀ sterilized

Age estimate: 01.2018
Size: 35 cm, 6 kg
Location: Lithuania / Mazas Draugas shelter
At the shelter: 11.2021
Character: Curious, friendly, calm. Taken away from owner who had 15 dogs.

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

5.12.2021

Meidän pelastettujen koirien tarina on aina yhteydessä joidenkin ihmisten tarinaan. Ihmisiäkin käy sääliksi, paljon epätoivoa ja surua. Eläinsuojelijat ovat silti aina eläimen puolella. Miten kurjasti ihmiset voivatkin ja asuvat ja elävät, heillä on aina, ainakin teoriassa, mahdollisuus ponnistaa johonkin parempaan, tehdä fiksumpia päätöksiä, hakea apua. Kun taas me koirat olemme täysin riippuvaisia ihmisen huolenpidosta. Me olemme heikkojen olentojen linkissä ne kaikkein heikoimmat ja me tarvitsemme apua.

Kyllä eläintensuojelijat usein auttavat ihmisiäkin. Tuovat vaatteita, ruokaa, pyyheliinoja. Valitettavan usein apu ei kuitenkaan kelpaa. Ihmisten silmissä on lasittunut katse ja he heittävät lahjoitustavarat mökin nurkkaan ja pyytävät rahaa. Koirille tuodaan ruokaa, mutta aina leikataan auki uudet ruokasäkit. Näin yritetään estää se, että koirien omistaja myy ruokasäkit ja me pihojen koirat jäädään sittenkin ilman ruokaa.

Omistajani asuvat pienessä siirtolapuutarhamökissä. Pyykit kuivuvat pihalla. Mies käy hanttihommissa ulkomailla ja tulee kotiin kun pankkitilille on kertynyt rahaa. Kotiintuloa juhlistetaan alkoholilla ja kaikki ryyppykaverit kerääntyvät juhlimaan rikasta ystäväänsä. Kunnes sitten rahat loppuvat ja on taas aika lähteä ulkomaille. Maaseudun ihmisten vuodenajat. Vaimo on aina vähän enemmän selvin päin kun mies on ulkomailla. Ainoa lapsi kuoli tapaturmaisesti ja elämässä ei ole paljon mistä iloita. Ei menneisyydestä, ei tulevaisuudesta.

Koirat olivat rakkaita. Niitä oli ensin varmaan pari, sitten koirat alkoivat lisääntyä. Jotkut pennut selviävät, toiset eivät. Pentuja voi hävittää, jakaa eteenpäin, mutta ennemmin tai myöhemmin tällaisilla pihoilla on vain liikaa koiria. Meitä oli 15 siinä vaiheessa kun naapurit valittivat. Me juoksimme aina tielle haukkumaan ohikulkijoita ja muutenkin häiriköimme siirtolapuutarhan tiiviillä asuinalueella.

Onneksi omistajani olivat yhteistyöhaluisia. Usein niin ei ole. Liian moniin koiriin tarraudutaan kiinni vaikka elämänhallinta on täysin hukassa. Pari koiraa kerrallaan nyt ollaan jo siinä pisteessä, että pihallani on enää kaksi kotia etsivää koiraa ja neljä koiraa, jotka omistaja saa pitää. Heidätkin on leikattu eläinsuojelijoiden varoilla. Heille tuodaan ruokaa säännöllisesti.

Pihaltani on lähtenyt Suomeen Trampas, Ela, Knopke. Pipse pentu on kotihoidossa ja ilmestyy näille sivuille, kunhan saa rokotussuojan.

Tulen toimeen muiden koirien kanssa ja olen varovaisen utelias, rauhallinen.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Yleisverikoe.
- Jos koira on yli 6-vuotias, maksa- ja munuaisarvot, glukoosi, valkuaisarvot.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.


In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!