Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Cimas ♂ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: 01.2019
Koko: n. 38 cm, 9 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Mazas Draugas
Saapunut tarhalle: 5.2021

Luonne: ujo, arka, mutta kiltti

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

3.8.2021

Minut löydettiin toukokuussa Panevezyksen kaupungilta juoksentelemasta. Kotimaassani Liettuassa kaltaiseni eksyneet koirat tuodaan tosi nopsaa tarhalle. Kaupungeissa ei ole kulkukoiria. Kaikilla koirilla on omistajat, mutta meitä koiria silti karkailee. Yleensä karkureiden omistajat pitävät koiria ulkokoirina eivätkä pahemmin välitä koirastaa. Koira lähtee vaeltamaan hajujen perässä kun elämä on tylsää.

Prosessi on sitten sellainen, että tarhan tulee etsiä löydetyn koiran omistajia kahden viikon ajan. Yleensä tähän riittää koiran kuvien ja tietojen julkaiseminen sosiaalisessa mediassa. Kun kaksi viikkoa on kulunut ja omistajasta ei ole tietoakaan, tarha pitää koiran ja alkaa etsiä uutta kotia.

Tunnistemerkintä? Yleensä meillä löytökoirilla ei ole sirua. Jos juoksemme kaduilla, se tarkoittaa yleensä sitä, että meillä ei ole huolehtivaa ja rakastavaa omistajaa. Meillä on omistaja, mutta ei hyvä sellainen. Joskus meiltä löytyy siru ja yleensä siellä on jonkun tarhan tiedot. Se on tosi surullista, sillä se tarkoittaa, että tarha on antanut hylätyn, pelastetun koiran taas huonoon perheeseen, joka ei välitä koirasta. Ei edes sen vertaa, että päivittäisi sirun tiedot omikseen. Joskus koiralla on siru, mutta se on tyhjä, eli koiran omistajan tietoja ei ole päivitetty ollenkaan.

Yleensä meidän karkurikoirien omistajista voi päätellä paljon meidän kunnon perusteella. Yksi vilkaisu riittää. Takkuinen turkki, hurjan pitkät kynnet, kirppuja. Silloin tarhan ihmiset eivät todellakaan halua löytää entisiä omistajia. Jos koira näyttää upealle ja hoidetulle, silloin koirasta yleensä löytyy se siru omistajan tiedoilla ja parin tunnin kuluttua koiran löytymisestä omistajat juoksevat paikalla silmät kyynelissä.

Minut tuotiin tarhalle ja kuvani julkaistiin Facebookissa. Eräs nainen soitti tarhalle, mutta ei suinkaan minun omistajani. Nainen oli omistajani naapuri ja hän halusi kertoa tarhalle, että minun omistajani olivat pahasti alkoholisoituneita ja häntä kävi koiraa tosi paljon sääliksi. Ottakaa ilmoitus pois, nainen sanoi. Älkää viekö koiraa omistajilleen. Omistajat ovat koko ajan humalassa eivätkä välitä koirasta vähääkään.

Oli ihan onni, että entiset omistajani eivät ikinä lähteneet etsimään minua. Tarhan ihmiset tietävät, jos koiralla on hyvä perhe, niin koira löytyy parissa tunnissa katoamisesta. Nykyaikana on puhelimet, internetti, paljon eläinsuojelijoita. Hyvät omistajat soittavat kaikki paikalliset tarhat läpi, vaikka heillä ei olisi pääsyä sosiaaliseen mediaan. Puhelimet löytyy jokaiselta.

Olen tosi kiva koira, vaikka hurjan mustasukkainen huomiosta. Olisin ehkä paras ainoana koirana, jotta vältyttäisiin mustasukkaisuusdraamoilta. Olen kotihoidossa kivassa perheessä ja olen alkanut suojella omia ihmisiäni. Murisen vieraille ja haluan pitää oman mamman ihan omana. Tämä kaikki on ihan ymmärrettävää käytöstä hylätylle koiralle, joten ymmärtäväiset perheet, laittakaa kaavaketta tulemaan.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!