Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Dobis ♂ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: 01.2014
Koko: n. 58 cm, 25 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas
Tullut tarhalle: 12.2020
Luonne: ystävällinen, rauhallinen tarkkailija, herrasmies

Dobis ♂ castrated
Age estimate: 01.2014
Size: n. 58 cm, 25 kg
Location: Lithuania / Mazas Draugas shelter
At the shelter: 12.2020
Character: Friendly, observant, gentleman. Wandered into farmhouse very skinny and starving.

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

Pääsin joulukalenterikuvauksiin. Voikun saisin tällaisen oman kodin!

Jouluksi omaan kotiin, mitä sanot?

27.11.2021

Hei, täällä sitä yhä ollaan tarhalla. Vapaaehtoiset rakastavat minua ja minulla on monta koirakaveria. Muiden koirien kanssa olen herrasmies, jätän kaikki rauhaan ja siirryn sivuun jos joku murisee. Olen ollut täysin terve ja täynnä energiaa. Missä on oma kotini?

21.3.2021

Minulla oli NÄLKÄ! Hirveä nälkä. Olin vaeltanut metsässä ja vaikka missä ja voimat vain loppuivat. Olin hurjan laiha ja jäin makaamaan siihen erään maalaistalon pihaan. Pikku ylläri talon asukkaille.

Aluksi meillä oli sellainen väärinkäsitys näiden ihmisten kanssa. Kun se talon mies ruokki minua, niin syvältä rinnastani lähti oikein hurja murina. Kun se eläinsuojelija tuli minua hakemaan, niin murisin kanssa. Kaikki pelkäsivät minua. Kukaan ei arvannut miten NÄLKÄINEN minä olin ja miten vahdin ruokaani.

Minulle laitettiin kuonokoppa ja nostettiin tärisevin käsin autoon. Kaikki luulivat hyökkään ihmisten kimppuun. Ei mitään sellaista. Olin ihan kiltti ja vähän hämmentynyt eläinlääkärillä. Kaikki toimenpiteet sujuivat hyvin.

Olen asunut tarhalla joulukuusta lähtien ja murinat jäivät kauas sinne talon pihaan. Olen upeassa kunnossa ja saan tarpeeksi ruokaa joka päivä. Olen energinen ja rakastava koira. Ei minulla ole tarvetta murista kenellekään.

Vahdin ruokaani muilta koirilta ja olen mustasukkainen huomiosta, joten ehkä minulle sopisi koti ilman muita koiria. Oletettavasti olen asunut koko elämäni ilman ihmisen rakkautta, joten olisihan se upee jos sitä rakkautta ei tarvisi jakaa kenenkään kanssa. Tai sitten uuden omistajani pitäisi todella osata tutustuttaa minut muihin koiriin turvallisesti.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikkoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.

Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?