Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Dolis ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ ikä arvio: 10.2017
Koko: n. 9 kg, 45 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Mazas Draugas tarha
Saapunut tarhalle: 10.2021
Luonne: ystävällinen, kiltti, rauhallinen, ujo


Dolis ♂ castrated

Age estimate: 10.2017
Size: 9 kg, 45 cm
Location: Lithuania / Mazas Draugas shelter
At the shelter: 10.2021
Character: friendly, kind, calm, shy

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

22.12.2021

Omistajamme kuoli ja me kolme koiraa; minä, Rudis ja Juta jäimme yksinämme olemaan talomme pihamaalle. Alkuun naapurit pitivät meistä huolta tuomalla meille muutaman kerran viikossa ruokaa, mutta syksyllä kelien kylmetessä olomme alkoivat käydä liian tukaliksi, ja silloin meidät onneksi haettiin asumaan tänne tarhalle.

Liettuan maaseudulla ajaessa silmät harvoin pysyvät tiukasti tiellä. Katse kääntyy vasemmalle ja oikealle, koska vaatimattomien puutalojen täydellisesti hoidetuilla pihoilla on yleensä aina koira, koirankoppi ja kopissa kiinni oleva muutaman metrin metalliketju. Ihmeellistä se kontrasti. Nurmikot on täydellisesti leikattu, pihojen kukkaloisto hämmentää ja kasvimaalla ei ole yhtään rikkaruohoa kaikenmaailman vihannesten joukossa. On tomaattia, kurkkua, perunaa, tilliä, kurpitsaa, salaattia, porkkanaa, sipulia ja herneitä. Liettualaiset maaseudun ihmiset ovat ahkeria. Miksi sitten koira on se, joka kärsii? Koiran koko elämä on rajoitettu kahden metrin ketjuun, eikä se voi tehdä mitään muuta kuin haukkua päivät pitkät yksinäisyyttään.


Vauhti hidastuu etenkin tyhjältä näyttävien talojen kohdalla. Niin usein autioituvan maaseudun uhri on se koira, ne koirat. Koirat jätetään pihalle, mitä muutakaan heidän kanssaan voi tehdä? Eläinsuojelijoiden tehtävä on löytää yksin pihoilla asuvat koirat. Nykyisin usein onneksi naapurit tietävät minne soittaa. Joskus myös tällaiset pihat löytyvät juttelemalla paikallisten kanssa. Eläintensuojelijan pitää tehdä paljon jalkatyötä. Pysähtyä pihoilla, jutella ihmisten kanssa, tuntea jokainen paikkakunnan mökki ja seurata juoruja. Kuka kuolee, kuka lähtee ulkomaille, mikä perhe on ongelmissa väkivallan tai alkoholin vuoksi.

Minä olen vaatimaton maaseudun poika. Olen kiltti ja rauhallinen, mutta vielä melko ujo ihmisiä kohtaan, vaikka te kaksijalkaiset kiinnostattekin minua ihan mahdottoman paljon. Hoitajani epäilevät, että entinen omistajani on todennäköisesti pahoinpidellyt minua, sillä kuljen usein pää hassusti sivuun taipuneena. Minut viedään kuulemma onneksi jollekin spesialistille, joka katsoo päätäni ja tutkii, onko kaikki kunnossa.


Olen vielä aika hämilläni uuden elämän alusta ja ihmisten antamasta huomiosta. Kaikesta uudesta ja jännittävästä huolimatta olen ensimmäistä kertaa toiveikas tulevaisuuteni suhteen. Uskon, että jossain täällä maan päällä on juuri se minun perheeni, joka ovat valmis näyttämään, kuinka hyvä paikka maailma voikaan olla. <3

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.

- Yleisverikoe.
- Jos koira on yli 6-vuotias, maksa- ja munuaisarvot, glukoosi, valkuaisarvot.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!