Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Girejus nyk. Urho KOTIUTUNUT

Syntymäaika / ikä arvio: s. 04.2019
Koko: n. 33 cm / 6,5 kg (kasvaa pieneksi / keskikokoiseksi)
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: ujo mutta utelias

24.8.2019

Kyllä ne työmiehet ihmettelivät, kun kaivoivat kuoppaa pellon reunassa. Syvällä maan sisällä istuimme me, luolapennut, autuaan tietämättöminä siitä, että koiran pitäisi olla ihmisen paras ystävä. Meidän äitimme on alueen villikoira, ihmeellisen fiksu ja nopsa tyttö, joka vilahtaa kuin varjo talojen pihoilla ja varastaa ruokaa, synnyttää pentuja peltojen laitaan. Pentuja, joiden kohtalo on useimmin kuolema. Meitä siis onnisti.

Työmiesten sydän oli pelkkää kultaa, kun he hellän varovasti vetivät meidät ulos luolasta ja soittivat paikalle eläinsuojeluihmiset. Neljä meistä pelastettiin ja miehet tietävät, että yksi pentu ja äitikoira ovat jossain lähistöllä piileskelemässä.

Paikallinen aktivisti rakensi meille ihan oman aitauksen ja hän istuu siellä pari tuntia päivässä meidän kanssa opettamassa meille, että ihminen on hyvä ja kiltti. Kesän lopun peltotyöt on kiivaimmillaan ja mies joutuu tekemään pitkää työpäivää. Silti hän ehtii luoksemme ihan joka päivä. Vaimo on jo alkanut ihmetellä, mihin mies katoaa tuntitolkuiksi eikä meinää uskoa tarinaa pienistä koiranpennuista.

Eräänä päivänä täällä kävi yksi suomalainen täti, joka halusi myös sanoa meille moikka. Emme halunneet tulla ulos koirankopista ollenkaan ja siinä meni melkein tunti kun hoitajamme vihdoin houkutteli meidät vieraskoreiksi. Sitten olimmekin yllättävän rohkeita ja kivoja pikkupentuja. Vaikka haisimme hurjan pahoille, sellaisille mullan ja tuoreen maidon sekoitukselle. Suomalainen toi meille oikeata koiranruokaa, sellaista HauHau nappulaa, ettei tarvisi elää siankorvilla ja maidolla.

Hoitajamme olisi tosi onnellinen, jos edes joku meistä saisi hyvän kodin Suomesta. Siksi minä nyt tulen ensimmäisenä ja rohkeimpana esittelemään itseäni.

Eläinsuojelijat ovat luvanneet ostaa loukon ja pyydystää äitini ja viidennen sisarukseni, jos hän on selvinnyt elossa tuolla suuressa maailmassa. Sitä ennen hoitajani ajelee ympäriinsä joka päivä heitä etsien. Kuvittele. Joskus ihmisen hyvyydellä ei ole mitään rajoja.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-

Näin pieni olin kun minut löydettiin

Veljieni kanssa piilossa

Kotiluolamme

Hau Hau ruokaa Suomesta