Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Harrisii ♀ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 10.2015
Koko: n. 55 cm, 23 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Mazas Draugas
Saapunut tarhalle: 08.2021
Luonne: kiltti, ystävällinen, hauska, energinen ja älykäs


Harrisii ♀ sterilized

Age estimate: 10.2015
Size: 55 cm, 23 kg
Location: Lithuania / Mazas Draugas shelter
At the shelter: 08.2021
Character: kind, friendly, funny, energetic and smart

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

24.11.2021

Minua käytiin moikkaamassa täällä tarhalla. Vieraat olivat hurjan innostuneita minusta. Olen niin kiltti ja kiva koira. Rento, avoin. Aluksi halusin pikkasen pomotella niitä uusia vieraita koiria, mutta olen sen verran fiksu poika, että kun minulle sanottiin kohteliaasti että niin ei saa tehdä niin kuuntelin heti.

Olen itse asiassa odottanut omaa, uutta kotia jo lähes vuoden. Katsoppas, kun minut oli otettu pois omistajani luota, niin oikeuden päätöksessä kesti yli puoli vuotta. Omistajani oli julma, mutta vaikutusvaltainen ja ilkeä. Hän taisteli minusta ja kaveristani Merestä viimeiseen asti. Miksi? Sitä ei kukaan ymmärrä. Hänen luonaan meillä oli vain ketju ja mutainen makuualusta ilman kattoa. Ennen oikeuden päätöstä minä ja Mere vähän niin kuin oltiin piilossa. Ihmiset pelkäsivät, että omistajamme tulee tekemään jotain pahaa tarhalle.

01.11.2021

Taivasta kohti kurkottavat jänökorvat, pienten lautasten kokoiset suklaasilmät, musta nenä, kiiltävä turkki ja rennosti puolelta toiselle poukkoileva hännänpää. Se olen minä, Harrisii.

Menneisyyteni ei ole kovin ruusuinen, vaikka näennäisesti olenkin saanut elää suuren osan elämääni kotikoirana. Kotikoiran käsite on tosin ehken turhan harhaanjohtava kohdallani, sillä elinolosuhteeni edellisessä kodissani olivat niin surkeat, että eläinsuojelijat joutuivat lain päätöksellä pelastamaan minut omistajaltani. Niin huonoa huolta hän minusta piti.

Olen nyt viettänyt täällä Mazas Draugasin tarhalla muutaman kuukauden, joiden aikana olen saanut palautettua loisteen takaisin silmiini ja hymyn suunpieliini. Rakastan ihmisiä –niin aikuisia kuin lapsiakin– , enkä saa koskaan palloleikeistä tarpeekseni. Hoitajani kuvailevat minua kerrassaan valloittavaksi prinsessaksi, jonka ilon ja rakkauden määrällä ei tunnu olevan maailmassa rajaa.

Uuden kotini suhteen minulla ei montaa toivetta ole, mutta muutama kuitenkin. Ensimmäisenä toiveenani olisi päästä kotiin, jossa saisin viettää mahdollisimman paljon aikaa perheenjäsenteni kanssa. Haluan olla ja elää mukana mahdollisimman monessa asiassa; oli kyse sitten ruuanlaitosta, imuroinnista, pyykinpesusta tai vaikka saunomisesta.

Toinen toiveeni on, että tuleva perheeni osaa olla tarpeeksi kärsivällinen kanssani. Olen tarhalla mitä mutkattomin ja iloisin touhottaja, mutta on hyvin mahdollista, että Suomessa todellisen persoonani esiintulemisessa tulee kulumaan jonkin aikaa.

Kolmas ja viimeinen toiveeni on, että tuleva perheeni ottaisi minut vastaan ja rakastaisi minua juuri tällaisena –jokaisen jokaista päivää piristävänä auringonkukkana– kuin olen. <3


Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!