Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Jacky ♂ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 01.2020
Koko: 30 cm, 9 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua (Mazas Draugas)
Saapunut tarhalle: 07.2021
Luonne: Rauhallinen, ystävällinen

Jacky ♂ castrated
Age estimate: 01.2020
Size: 30 cm, 9 kg
Location: Lithuania / Mazas Draugas shelter
At the shelter: 07.2021
Character: Calm, friendly

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

25.11.2021

Heinäkuussa kotimaassani Liettuassa oli vierailulla Pet Rescue Finlandin vapaaehtoisia ja he kiersivät maaseudulla pelastamassa koiria. Minun pihaani ei löytäisi kukaan, ellei mukana olisi paikallisia eläinsuojelijoita. Pihani on täysin eristyksissä, mutta paikallisille tuttu paikka.

Pihalleni piti ajaa pientä hiekkatietä pitkin ikuisuuden kestävä matka. Peltoa, metsää, kaarrellen ja kierrellen. Ihan pihani vieressä on hautausmaa ja se on oikea onnenpotku meille koirille. Meitä on nimittäin ihan hurja määrä. Kymmenen tai kaksikymmentä, kukaan ei osaa laskea kun juoksemme ympäri peltoja. Juoksemme myös usein hautausmaalle haukkumaan siellä vierailevia ihmisiä. Siksi meistä on valitettu ja siksi meidät on löydetty. Jos hautausmaata ei olisi pihamme vieressä, niin eläisimme ihan unohdettuina villikoirina ikuisuuden. Mieti, jos sairastumme tai saamme haavoja, niin kukaan ei hoida meitä. Suomessa, jossa koirat ovat ihmisen parhaita ystäviä, on varmaan vaikea kuvitella koiraa, joka elää ihan yksin.

Siis onhan meillä omistaja. Vanhemmanpuoleinen rouva, joka asuu järkyttävissä olosuhteissa ilman sähköä, ilman juoksevaa vettä. Kylähulluksi häntä kai voisi kutsua. Omistajani inhoaa kaikkia ihmisiä, jotka tulevat hänen pihaansa ja yrittävät tarjota apua. Etenkin apua koirien suhteen.

Haukuimme ihan hurjasti näille suomalaisillle vierailijoille. Omistajamme ei ollut kotosalla, joten suomalaiset kävelivät ympäri pihaa ja kauhistelivat. Meitä koiria ei ollut mitään mahdollisuutta saada kiinni, olimme kaikki villejä. Meitä oli joka puolella, juoksimme pellolle, autotiellä, hyökimme parin metrin etäisyydellä mutta emme tulleet ihan lähelle. Meissä oli aika annos uteliaisuutta, emme olleet sillä lailla aggressiivisia. Enemmän hämmentyneitä.

Ulkorakennuksessa ihan pimeässä oli vuohi. Suomalaiset halusivat vapauttaa vuohen ja ottaa hänet ulos syömään ruohoa, mutta sitten mieleen tuli kauhea ajatus. Mitä jos me koirat tappaisimme vuohen nälkäämme? Ei kannata olla romanttinen, lapsellinen eläinsuojelija.

Omistajaani ei näkynyt ja nuo ihmiset pähkäilivät, että ei olisi ollenkaan lainmukaista ottaa meitä koiria mukaan ilman omistajan lupaa. Se olisi varastamista. Terve järki sanoi kuitenkin toisin. Kuka tahansa meistä voisi kuolla villieläimen kanssa taistelussa, nälkään, punkkien välittämiin tauteihin tai vaikka mihin. Omistajamme ei edes huomaisi, jos pari meistä puuttuisi. Maailmassa, jossa on niin paljon pahaa, niin joskus eläimen hyvinvointi menee lainkuuliaisuuden edelle.

Suomalaiset kaatoivat astioihin koiranruokaa ja yrittivät houkutella meitä lähemmäs. He onnistuivat saamaan kolme koiraa pihalta autoonsa ja sitä kautta tarhalle ja kohti parempaa elämää. Minä olin yksi onnekkaista. Minut houkuteltiin talon terassille ja kun en päässyt sieltä karkuun niin pääni yli pujotettiin lasso. Ihan villin lännen meininkiä. Kun olin kiinni, alistuin kohtalooni enkä yrittänyt yhtään rimpuilla tai purra.

Minusta on tullut ihan kelpo koiranen tarhalla. Olen ystävällinen ja rakastan näitä ihmisiä. Tulen toimeen kaikkien koirien kanssa, mutta varokaa ruoka-aikoja. Sen verran menneisyyteni seuraa mukanani ja en unohda sitä, että olen joutunut taistelemaan ruuasta parinkymmenen ystävän parissa. Kaikki ruoka on minun ja vain minun.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.

- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!