Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Jozukas ♂ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 03.2010
Koko: n. 14 kg, 50 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua (Mazas Draugas)
Luonne: kiltti, älykäs, kaipaa ihmisen huomiota


Jozukas ♂ sterilized

Age estimate: 03.2010
Size: 14 kg, 50 cm
Location: Lithuania / Mazas Draugas shelter
Character: kind, intelligent, needs human attention

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

23.11.2021

Sain juuri terkkuja ystävältäni Pekikseltä, joka pääsi Suomeen jo keväällä 2021. Mehän olimme saman pihan unohdettuja koiria, peruna-ateria nenien edessä. Pekis on kotiutunut mainiosti ja hän on super ystävällinen ja energinen seniori. Mikään lenkki ei ole hänelle liian pitkä. Minä olisin samanlainen turbo pappa, jos vain pääsisin omaan kotiin.

Pekikselle on tullut vähän remonttijuttuja Suomen puolella. Ristiside hajalla ja sen leikkaus, nivelrikkoa, alkava spondyloosi, sydämen sivuääni jota tarkkaillaan. Tiedätkö mitä? Pekiksen adoptoinut perhe on rempannut Pekiksen ihan uuteen uskoon eikä kadu hetkeäkään seniorikoiran adoptointia. Pekis nauttii täysin rinnoin uudesta, kivuttomasta elämästä, älypeleistä, pitkistä lenkeistä ja rakkaudesta, jota hän ei ole saanut koko koiranelämänsä aikana. Uusi elämä on alkanut.

Seniorikoiran kiitollisuus ja onni on ihan parasta mitä koiranomistaja voi kokea.

Minä asun ulkohäkissä täällä tarhalla ja talvi on tulossa. Olisiko jossain ihana perhe, joka tarjoaisi minulle uuden elämän?

21.11.2021

Entinen omistajani jätti minut ja toisen koiran, Pekiksen, muutamaksi viikoksi oman onnemme nojaan, ja vain muutaman perunan syötäväksi. Onneksi meidät löydettiin ja pelastettiin tarhalle. Olen jo seniori-iässä, 11-vuotias, mutta minulta löytyy vielä energiaa ja suurin haaveeni olisikin löytää loppuelämän koti, jossa saisin viettää tulevat vuodet. Olisiko sinulla tarjota minulle rakastava, lämmin koti?

Liettuassa spesialisti diagnosoi minulla silmätaudin, joka velvoittaa minut käyttämään lääkettä loppuelämäni ajan, mutta näen kuitenkin hyvin. Olen kiltti, mukava, älykäs, ja ystävällinen koira, ja tulen toimeen hyvin muiden koirien kanssa. Kaipaan ihmisen rakkautta ja huomiota. Huomaathan, olen elänyt tähän asti hihnassa, sidottuna koirankoppiin, enkä ole vielä ehtinyt nähdä paljoakaan tästä kauniista maailmasta. Minulla olisi sinulle paljon rakkautta annettavana, olisiko sinulla antaa sitä vastavuoroisesti minulle?

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

��Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikkoja, kuukausia, vuosia?

��Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata.

��Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on.

��Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä.

��Yleisiä seniorikoiran terveyshaasteita ovat sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.

- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!