Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Judris ♂ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 05.2013
Koko: n. 11 kg, 48 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Mazas Draugas
Saapunut tarhalle: 04.2021
Luonne: ystävällinen, kiltti, hieman arka ihmisiä kohtaan, tulee toimeen toisten koirien kanssa


Judris ♂ castrated

Age estimate: 05.2013
Size: 11 kg, 48 cm
Location: Lithuania / Mazas Draugas shelter
At the shelter: 04.2021
Character: friendly, kind, timid but curious towards people, comes along with other dogs

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

23.11.2021

Herranen aika, miten minä olen suloinen, sanoivat uudet vieraat täällä tarhan vapaaehtoisen maatilalla, jossa olen hoidossa ulkona koirankopissani. Olen luonnossa niin paljon erikoisemman näköinen seniori kuin kuvissa. Olen miniatyyrinen saksanpaimenkoira.

Talvi on tulossa ja asun ulkona. Löytyisikö minulle oma koti?

15.10.2021

Suuret vastakkaisiin suuntiin sojottavat korvat, harmahtavat suunpielet, pienten lautasten kokoiset nappisilmät ja valkoiset nilkkasukkatassut. Se olen minä, Judris.

Menneisyyteni on suurimmaksi osaksi täysi mysteeri. Minut löydettiin maalis-huhtikuun vaihteessa pienestä liettualaisesta kylästä hortoilemasta täysin yksinäni. Eräs todella mukava nainen nosti minut tien puolesta syliinsä, kantoi autoonsa ja ajoi minut tänne, Mazas Draugasin tarhalle.

Olen ihmisiä –varsinkin uusia sellaisia– kohtaan melko varautunut. Minusta näkee kuitenkin, että olen hyväntahtoinen, ja haluaisin kovasti tulla tekemään lähempää tuttavuutta. Jokin sisäinen muurini vain valitettavasti liimaa tassuni noissa tilanteissa maahan, turvallisen tarkkailuetäisyyden päähän. Hoitajani epäilee, että pelokas suhtautumiseni ihmisiin johtuu todennäköisesti siitä, että minua on menneisyydessäni pahoinpidelty.

Aika on onneksi saanut aikaan niin pienempiä kuin suurempiakin muutoksia kohdallani, ja olenkin uudelleenrakentanut luottamustani ihmisiin näiden muutamien tarhalla vietettyjen kuukausien aikana hurjaa vauhtia. Esittelyyni liitetystä videosta pääsee näkemään, kuinka seurallinen prinssi olen jo tuttujen ihmisten läheisyydessä.

Etsin loppuelämän kotia, jossa minun ei tarvitsisi koskaan pelätä omaa ihmistäni, omaa perhettäni. Etsin kotia, jossa saisin nauttia omasta pehmeästä pedistä, lämpimästä sohvan nurkasta, herkullisista puruluista ja pitkistä metsälenkeistä. Etsin kotia, jossa saisin rauhassa antaa suunpielieni harmaantua entistäkin harmaammiksi maailman rakkaimman, oman ihmiseni vierellä kulkien. <3

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikkoja, kuukausia, vuosia?
Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata.

Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on.
Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Yleisiä seniorikoiran terveyshaasteita ovat sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä. <3

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!