Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Karamele ♀ leikattu VARATTU

Syntymäaika / Ikä arvio: 06.2020
Koko: n. 43 cm, 10 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Mazas Draugas
Saapunut tarhalle: 06.2021

Luonne: ojo, hieman epävarma ja haluaa miellyttää

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

12.8.2021

Minä ja ystäväni Nutella olimme maaseudun hylättyjä ja tarpeettomia koiria. Vaeltelimme sellaisen mini pienen kylän laidoilla. Kylän nimi oli Vaskai ja ihan hassusti, juuri sillä alueella Pet Rescue Finland ja paikallinen yhdistys Mazas Draugas järjestivät sterilointikampanjan kesäkuussa 2021. Yksi ihana, vastuullinen perhe sieltä kylästä soitti Mazas Draugas yhdistykselle ja kertoi meistä pikku kulkuritytöistä. Koirat kuljeskelivat pihan reunoilla ruokaa etsien, ujoina. Mitä tehdä?

Tarhalla ei ollut silloin yhtään tilaa, ei sitten yhtään kulmaa vapaana meille. Mazas Draugas yhdistys pyysi perhettä pitämään meitä silmällä vielä kuukauden verran. Silloin tarhalla vapautuisi tilaa ja samalla yhdistyksen porukat tulisivat kylällä sterkkaprojektia varten. Perhettä pyydetiin ruokkimaan meitä koiria, jotta emme lähtisi vaeltamaan minnekään pidemmälle.

Puhelinsoiton jälkeen sydämeen jäi pieni surullinen huoli. Mitä jos perhe ei välittäisi? Mitä jos he eivät näkisi vaivaa ja ruokkisi meitä joka päivä ja kesyttäisi meitä ja totuttaisi meitä heidän pihaansa? Mitä jos me vain pelästyisimme ja jatkaisimme vaeltamista paikasta toiseen? Sairastuisimme, joutuisimme onnettomuuteen? Niin surullista kun jokaista koiraa ei voi auttaa. Syyllinen olo.

Riemu oli aika iso, kun sitten kuukauden kuluttua Mazas Draugas ja Pet Rescue Finlandin ihmiset ajoivat Vaskain kylään sterkkaprojektia varten ja tulivat tapaamaan perhettä, joka oli meistä soittanut ja kertonut. Kaikki oli sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Me, nyt nimeltämme Nutella ja Karamele, olimme saaneet perheen pihalla tosi namiruokaa ja olimme jääneet hengailemaan pihan laidalle. Ensin tosi ujoina, paeten heti kun ihmiset lähestyivät meitä. Sitten uteliaina, tyytyväisinä täydellä masulla, tuntien olomme turvallisiksi. Ei vihaisia ääniä, ei pelottavia ihmisiä. Tulimme luokse, tutustuimme ihmisiin. Hyviin ihmisiin.

Perheen isä kantoi meidät autoon. Iso, turvallinen, lempeä mies. Hän kiitti eläinsuojelijoita.
"Ennen vanhempani ja isovanhempani laittoivat tällaiset kulkurikoirat säkkiin kiven kanssa ja hukuttivat järveen. Minä en ikinä tekisi niin, en voisi olla niin julma. Mutta jos ei olisi teidän kaltaisia järjestöjä, niin mitä minä tekisin näiden koirien kanssa? Kiitos kun huolehditte, otatte koirat tarhalle ja etsitte heille uusia koteja. Mitä tekisimme ilman teitä?"

Kaikille jäi meidän pelastamisesta hyvä mieli. Tosi hyvä mieli. Mutta meidän tarinastamme puuttu vielä se viimeinen palanen. Se tosi tärkeä, välttämätön palanen. Se oma perhe, joka avaa kotinsa ovet meille, ottaa meidät omiksi perheenjäseniksemme ja vapauttaa tilan tarhalla seuraaville maaseudun kulkuritytöille. Oletko se sinä?

Minä ja Nutella olemme TOSI KILTTEJÄ TYTTÖJÄ. Sellaisia, joilla on letit suorassa, viittaavat opettajalle hiljaisesti, haluavat aina sanoa oikean vastauksen ja pikkaisen pelkäävät epäonnistuvansa. Haluamme miellyttää, olla häiritsemättä. Toivottavasti perheessä saamme paljon rakkautta ja itsevarmuutta.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!