Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Klajunas ♂ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: s. 04.2008
Koko: n. 43 cm (15 kg)
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: rauhallinen ja ystävällinen

12.5.2020

Meidät saatiin kiinni maaliskuussa 2020 ja tuotiin tarhalle. Sanon meidät, koska minä kuljeskelin viikon ajan kylillä kaverini Engelon kanssa. Olimme kyllä hassuja, kuin Majakka ja Perävaunu. Minä pieni, karvainen ja vanha, ystäväni iso ja nuori.

Meidät on hylätty jostain, kun yhtäkkiä vain ilmestyttiin kylän kaduille eikä kukaan tiennyt mistä. Joskus ihmiset täällä ajaa tarpeettomat koiransa kauas kotoota toiselle kylälle, että ei löydettäis takaisin kotiin ja että jonkun muun pitäisi huolehtia meistä.

Nyt asutaan Engelon kanssa samassa häkissä ja meidän ystävyys vain jatkuu. Olisihan se unelma, jos löydettäisiin yhteinen koti. Minulle on varmaan paljon vaikeampi löytää kotia, kun olen seniori. Vaikka olen kaunis ja pieni ja ystävällinen. Haluaisin kovasti samaan kotiin kuin tuo Engelo, kun minä olen tuota nuorta miestä kovasti kouluttanut tavoille ja koulutus on vielä niinkuin vähän kesken.

Jos adoptoit minut Engelon kanssa, niin lupaan jatkaa Engelon kouluttamista kunnon herrasmiehen tavoille ja lupaan olla maailman kiltein ja rauhallisin seniori. Kahden koiran paketti, mitäs tuumaat?

Ei se mitään, ymmärrän kyllä, että Engelo löytää kodin ilman minua kun on nuori ja komea. En kuitenkaan haluaisi jäädä tänne tarhalle. Jospa minullekin löytyisi pieni sohvannurkka ja loppupäiväni voisin viettää oikeaa koiranelämää.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.
Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

Minä ja ystäväni Engelo