Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kubis ♂ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: 07.2013
Koko: n. 40 cm, 12 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: rauhallinen, nöyrä

4.11.2020

Minun pihallani oli tosi paljon koiria, ainakin 14. Maaseudulla tällaisia pihoja on liian paljon. Yksinäinen vanhus ja koirat alkavat lisääntyä. Jos vanhusta ei auteta, hän ei pääse yksin steriloimaan koiriaan. Ensinnäkin sterilointi on outo käsite vanhuksille. Yleensä perheen tai kylän mies hoitaa pennut "vanhanaikaisella tavalla". Kun mies kuolee, pennut jäävät eloon. Autoa ei ole, ei mitään mahdollisuutta edes ajaa jonnekin sadan kilometrin päähän eläinlääkärille.

14 koiraa on vielä aika vähän. Syksyllä 2020 löytyi vanhan rouvashenkilön piha, jossa oli 70 koiraa. Suurin osa toistensa sukulaisia, keskenään lisääntyneitä.

Onneksi on eläintensuojelijoita ja huolestuneita lähellä asuvia ihmisiä. Minun pihani on nyt hiljainen. Meitä koiria on tuotu vähitellen tarhalle, aina sitä mukaa kun tilaa löytyy. Minä tulin tarhalle kesäkuussa 2020. Kentas, Bile, Kube, Keite - osa ystävistäni pääsi Suomeen omiin koteihinsa. Heillä on mennyt hienosti.

Minä olen rauhallinen, tarkkaileva herrasmies. En varsinaisesti ujo tai arka, mutta hieman vaatimaton ja nöyrä. Tarhalla tarkkailin kaikkea kuukauden verran, heilutin häntää ihmisille, mutta väistin lähempää tuttavuutta. Kuukauden jälkeen rohkaistuin ja tulin itse luokse. Ihmiset on kivoja.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.