Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Merfis ♂ leikattu

Ikä: n. 10 vuotta
Koko: n. 35 cm / 8 kg
Sijainti: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: rauhallinen ja ystävällinen seniori

5.3.2019

Tammikuussa 2019 elämäni muuttui, kun emäntäni kuoli. Tulin tarhalle ja olen rauhallinen ja ystävällinen. En ole nähnyt paljon maailmaa. Emännälläni oli kolme koiraa, kaksi hevosta ja lehmiä.

Tiedätkö miten surullista on yksinäisen vanhuksen elämä maaseudulla? Kokonaiseen viikkoon kukaan ei edes huomannut, että emäntäni oli kuollut. Me eläimet oltiin tosi nälkäisiä ja onnettomia. Onneksi naapurit pistäytyi pihalla ja huomasivat, että jotain on vialla.

Emäntäni tila on nyt tyhjä, niinkuin useat tilat Liettuan maaseudulla. Nuoret ovat muuttaneet ulkomaille parempien työpaikkojen perässä. Vanhukset lypsävät lehmiä ja kasvattavat perunoita niin pitkään kuin jaksavat. Koirat haukkuu ketjussa pihan perällä. Sitten tilalle saapuu hiljaisuus ja rakennukset rapistuvat entisestään. Joskus koirat jäävät pihalle yksin, tonkimaan roskia ja vaeltamaan naapureiden pihoilla ruokaa etsien. Joskus käy onni, ja koirat viedään tarhalle etsimään parempaa elämää.

Joskus tämä murroskausi on ohi. Maaseudun kuolinkamppailu. Siihen asti meitä apua tarvitsevia koiria on paljon. Liian paljon. Auta meitä, anna meille mahdollisuus uuteen, onnellisempaan elämään.Vanhemman koiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - kuukausia, vuosia?

Vanhemmilla koirilla voi olla vaikka mitä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata eikä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti. Vanhemman koiran hoitoon menee varmasti enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet. Harkitse tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan? Jos vastaus on kyllä, vanhemmat koirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä: kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat:

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1 ja osa2
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 380,-