Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Meskenas (Pesukarhu) ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika / Ikä arvio: 01.2020
Koko: n. 40 cm, 11 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Mazas Draugas
Saapunut tarhalle: 08.2021

Luonne: ystävällinen, rohkea, kultainen luonne

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

21.8.2021

Jotkut koirat joutuvat tarhalle, toiset pääsevät. Minä pääsin tarhalle. Omistajani olivat huonokuntoisia 80-vuotiaita ja minä olin heidän elävä ovikellonsa ketjussa kiinni pihan perällä. Omistajien tytär toi minut tarhalle, kun huomasi, että en saanut edes minimimäärää hoitoa vanhempiensa tilalla. Ihana nuori koira kuten minä, sääli ja harmi.

Olen upea koira, kaikkien ystävä. Lapset ulkoiluttavat minua tarhalla ja leikkivät kanssani, olen avoin ja rohkea. Tykkään myös muista koirista ja kissoista. En ole mikään hurjan villi nuori koira, vaan vähän rauhallisempi yksilö.

Ei ole mikään salaisuus, että jos meidän huonoissa oloissa asuvien maalaiskoirien omistajat eivät anna meitä pois suosiolla, niin joskus tarhan ihmiset ovat ovelia ja uhkarohkeita. Tarinoita on monia. Erityisen hauska on Mazas Draugas tarhan vapaaehtoinen rouva, hänkin jo yli 70-vuotias ja intohimoinen eläintensuojelija. Kypsään ikään ehtivänä tälle rouvalle on yksi hailea mitä muut ihmiset hänestä ajattelevat ja mihin vaaraan hän itsensä laittaa koirien paremman elämän vuoksi. Eräässä maalaistalossa asui super söpö pikku koira, ketjussa. Omistajat olivat oikein kunnolla alkoholisoituneita. Ei siis normaalia maalaiselämää, humalassa viikonloppuna, pyhinä ja koulujen alkaessa. Enemmänkin humalassa vuoden jokaisena päivänä. Rouva ajeli tämän pihan ohi usein ja pysähtyi välillä kysymään omistajilta, minkä takia he pitävät koiraa yksin pihalla. Kyselyihin suhtauduttiin uhkaavasti. Monta isoa humalaista miestä vastaan pikkuinen eläkeläisrouva. Huh. Sitten eräänänä päivänä oli oikein kurja sateinen päivä ja tuo pikkukoira oli vähän pulassa. Koirankopin edustalla oli 20 cm vettä ja koiralla ei ollut mitään mahdollisuutta siirtyä kuivemmalle alustalle, sen verran lyhyitä nuo maalaiskoirien ketjut ovat. Rouva sai tarpeekseen. Sinä iltana hän hiipi pihalle työkalujen kanssa, irroitti koiran ketjun, nosti märän ja kylmissään olevan koiran syliinsä ja hipsi pois pihalta ennen kuin kukaan huomasi mitään. Oletko ikinä yrittänyt irroittaa ketjukoiria ketjuistaan? Se ei ole niin helppoa. Mahtava suoritus 70-vuotiaalta rouvalta kylmänä ja sateisena iltana.

Paras palkka eläintensuojelijoille on nähdä koirat uusissa perheissä onnellisina. Kuka saa kunnian lähettää minusta kuvan oman kodin lämmössä ja sohvannurkassa köllöttelemässä?

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!