Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Musti ♂ leikattu KOTIUTUNUT

Syntymäaika / ikä arvio: 2015
Koko: n. 37 cm / 15 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: ystävällinen, rauhallinen, tarpeen mukaan leikkisä

21.7.2019

Meidän eläinsuojelijoilta loppui mielikuvitus, kun he antoivat uusia nimiä huostaanotetuille koirille. Siksi suomalaiset koiranomistajat auttoivat ja lähettivät heille pitkän listan suomalaisia koirannimiä ja niinpä älä pelästy, täällä Liettuan koiratarhoilla on nyt heinäkuusta lähtien jopa koira nimeltä Musti!

Meillä on yleensä omistajat täällä maaseudulla, mutta usein he eivät anna meille nimiä, tai sitten nimet on aina niitä samoja. Yksi alkoholisti antoi koiransa nimeksi aina Reksas. Kun yksi Reksas karkasi ketjusta tai vietiin huostaan, niin seuraava koira siinä navetan pielessä ketjussa oli taas Reksas. Nyt hänelle on vihdoin annettu kielto pitää koiria, ei siis enää Reksaksia siihen taloon.

Pikkukoirat on yleensä Pupyte tai Musyte (pikku papu ja pikku kärpänen) tai sitten Pupa tai Muse (siis iso papu ja iso kärpänen). Kerran eläinsuojelijat kyselivät rouvashenkilöltä hänen koiransa ikää. Jotenkin koiran ulkonäkö ja ehdotettu ikä ei oikein täsmänneet ja sitten rouva muistikin, että se päivä oli sittenkin kun hänen lehmänsä oli poikinut.

Usein meidän omistajien mielestä me olemme kovasti pahoja koiria. Siinä sitten ihmetellään meitä pahoja koiria jotka kiivetään eläinsuojelijoiden syliin epätoivoisen rakkaudennälkäisinä.

Minä en ole paha koira edes omistajani mielestä, olen vain tarpeeton. Se sana on kuin kirosana täällä maaseudulla. Joskus me olemme vain tarpeettomia omistajillemme.

Olen jo kypsässä iässä oleva mies, joten en pienistä hetkuile. Katselen ympärilleni älykkäillä silmilläni ja yritän ymmärtää kaiken. Jos joku haluaa leikkiä kanssani, osaan senkin tehdä. Tykkään lapsista ja kissoista. Muihin koiriin suhtaudun ensin epäileväisesti ja töykeästi, mutta koska olen älykäs poika, niin annan periksi ja ollaan vaan sitten kamuja.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote


Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-

13.4.2020 Kevät terveiset tarhalta!