Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Odis leikattu VARATTU

Syntymäaika/ ikä arvio: 12.2018
Koko: n. 35 cm, 7 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Mazas Draugas tarha
Saapunut tarhalle: 12.2021
Luonne: rauhallinen herrasmies


Odis castrated

Age estimate: 12.2018
Size: 35 cm, 7 kg
Location: Lithuania / Mazas Draugas shelter
At the shelter: 12.2021
Character: calm gentleman

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

5.1.2022

Me neljä koiraa jäätiin ihan yksin asumaan pikkumaatilalle kun omistaja joutui sairaalaan. Naapuri toi ruokaa parin päivän välein ja näin me elettiin useiden kuukausien ajan. Meidän maatila oli ihan keskellä ei mitään, peltoja ja hiekkatie perille. Arvaa hämmästyttiinkö, kun yhtäkkiä tuli ihmisiä ja toi meidät tarhalle? Kuulemma elämä tästä vain paranisi, en tiedä uskotaanko.

Miten paljon meitä yksinäisiä koiria on Liettuan maaseudulla. Jokaista ei edes ehditä auttaa. Kerran Pet Rescue Finlandin täti oli neljältä aamulla liikenteessä kun oli koirakuljetus ja piti ajaa monta koiraa pois tarhalta Suomeen uusiin perheisiin. Yleensä hän ajaa kotoaan Vilnasta 2 tuntia ekalle tarhalle Kaunasin lähellä. Se tarha on paikalla nimeltä Linksmakalnis, eli iloinen kukkula. Tosi sopiva nimi koiratarhalle. Joskus mukana lähtee kotihoitokoiria, jotka ovat valmiita lähtemään hoitopaikasta kohti ikiomaa perhettä. Silloin tunnelma on erityisen iloisen haikea. Täti tykkää ajaa sellaista pienempää tietä, joka mutkittelee kauniiden peltojen ja tammipuiden keskellä. Se on kuulemma kauniimpi tie kuin moottoritie. Kaunasin tarhalta lastataan koirat ja sitten matka jatkuu taas 2 tuntia Panevezykseen, jossa on minun tarha ja sieltä kyytiin tulee meitä maalaispoikia ja tyttöjä, kunnes matka jatkuu ihan suoraan Tallinnaan asti. No, välillä pysähdytään jutteleen ja pissatauolle.

Joka tapauksessa, kerran siinä Iloiselta kukkulalta lähtiessä oli vielä kovin pimeätä ja täti mietti miten kiva kun kohta tulisi huoltoasema, josta saisi kahvia. Juuri silloin tien varrella, vasemmalla, puiden alla puoliksi piilossa, oli kaksi pientä koiraa. Kuski hieraisi silmiään ja ajatteli näkevänsä näkyjä. Jarrutus, vaarallisesti pakki päälle onneksi tyhjällä tiellä, mutta pikkukoirat olivat ehtineet jo kadota näkyvistä. Kyydissä oli koiria, toinen mokoma odottamassa, 10 tunnin ajomatka edessä ja uudet perheet odottamassa koiriaan. Ei ollut mikään hyvä hetki lähteä pimeään metsään etsimään niitä pikkukoiria.

Se kuva ei kuitenkaan ikinä lähde tädin mielestä. Kaksi pientä koiraa, istumassa vierekkäin, tien laidalla, puiden alla. Juuri sellaisia koiria kuin minä. Voi vain kuvitella, että heidänkin talonsa on pellon perällä oleva maalaistalo, heidänkin omistajansa joutunut sairaalaan ja pikkukoirat ihmettelevät, mitä nyt sitten tekisi.

Liettualaisten eläinsuojelijoiden mielessä on paljon paikkoja, joihin pitäisi ehtiä. Sen talon viisi koiraa, jotka odottavat tarhalle pääsyä. Se yksi yksin jätetty koira siellä toisessa kylässä, josta naapurit ilmoittivat. Se puhelinsoitto, kun pihaan oli eksynyt kaksi pikkukoiraa, jotka pitäisi käydä pelastamassa. Normaalisti tarhalle on aina noin 30 koiran jono odottamassa. Odottamassa mitä? Sitä, että joku tarhan koira pääsee omaan kotiin, ehkä Suomeen asti, ja se paikka vapautuu seuraavalle yksin jätetylle koiralle. Eli harkitsepa tarhakoiran adoptointia, se kannattaa aina.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.

- Yleisverikoe.
- Jos koira on yli 6-vuotias, maksa- ja munuaisarvot, glukoosi, valkuaisarvot.

- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!