Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Padauza KOTIUTUNUT

Syntymäaika / ikä arvio: 01.2018
Koko: n. 47 cm (12 kg)
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: hieman ujo, kiltti, rauhallinen

22.1.2020

Kun katsot videoni, niin ymmärrät vähän elämästäni. Ilmestyin jostain Birzain kaupungin kaduille eikä kukaan, toistan ei kukaan, saanut minua kiinni. Minulla oli vakiopaikka missä loikoilin, sellainen punatiilirakennus. Näin hyvin eteen ja sivuille ja pääsin karkuun jos joku tuli lähemmäs. Muut ajat poukkoilin kaduilla. Tätä jatkui useamman viikon ajan.

Kaupungin porukka ja eläinsuojelijat olivat jo ihan epätoivoisia. Niin moni hyvä ihminen yritti auttaa. Jotkut toivat minulle ruokaa, toiset rakensivat katoksia jossa voisin olla suojassa sateelta. Kun joku yritti lähestyä minua tai puhua, niin juoksin äkkiä karkuun. Onneksi, he sanoivat, suomalaisten lahjoittamilla rahoilla he olivat ostaneet loukun. Se olisi ainoa tapa saada minut kiinni.

Kukaan ei tiennyt, että samaan aikaan yksi pikku poika oli joka päivä koulumatkallaan kävellyt lepopaikkani ohi ja joka päivä hän oli rauhallisesti moikannut minua, jättänyt namin kauemmas ja kävellyt eteenpäin. Poika ei ollut yhtään niin ahdistava ja pelottava minulle kuin nuo aikuiset.

Kun joulukuussa loukko oli tilattu ja saapunut, eläinsuojelijat saivat ilahtuneen puhelinsoiton. Olin mennyt sen pienen pojan luokse ja minut oli saatu kiinni. Nyt voin asua pojan perheen luona kunnes löytäisin oman kodin.

Minusta oli laitettu useampia ilmoituksia, jotta omistajani löytyisivät. Koko historiani selkeni vähitellen usean puhelinsoiton jälkeen. Eräs soittaja kertoi tuntevansa omistajani. He olivat muuttaneet ulkomaille ja tuoneet koiran äidilleen, joka asui Birzain vieressä olevassa kylässä. Minun nimeni oli kuulemma Padauza ja olin noin kaksi vuotias. Toinen puhelinsoitto kertoi, että olin ollut puuhun sidottuna Birzain lähellä olevassa metsässä ja kun ihmiset olivat tulleet lähemmäs auttamaan, olin rimpuillut irti narusta ja juossut karkuun. Eläinsuojelijat melkein tietävät miksi olin metsässä puuhun sidottuna. Omistajieni äiti ei ollut ilmeisesti kovin iloinen lastensa koiralahjasta. Toinen puhelinsoitto menneisyydestä kertoi, että olen aina rakastanut lapsia.

Mitä sitä turhaan enää menneisyydestä. Olen nyt turvassa kotihoidossa ja elämäni voi vain muuttua paremmaksi. Uusi perhe etsinnässä. Mitä enemmän lapsia sitä parempi, sanovat minun tuntevat ihmiset. Olen vähän ujo, vähän varovainen, vähän vaatimaton. Paljon kokenut.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2 ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-

Tässä oli lempi lepopaikkani usean viikon ajan Birzain kaupungissa

Rakastan lapsia ja pieni poika sai minut vihdoin kiinni kadulta