Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pekis ♂ leikattu KOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: 01.2010
Koko: n. 30 cm, 9 kg
Sijainti: Suomessa kotihoidossa
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: rauhallinen, rohkea seniori

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

2.5.2021

Nyt potkaisi aikamoinen onni, eli pääsin Suomeen kotihoitoon! Pet Rescue Finlandin porukan mielestä saa jo riittää ulkohäkeissä asuminen tällaiselle charmikkaalle herrasmiehelle, jonka elämä on ollut kurjaa ihan koko ajan syntymästä lähtien.

Olen ollut nyt parisen viikkoa kotihoidossa ja olen kuin enkeli. Valitsin heti pehmeän maton sängyn vierestä jonne käperryin nukkumaan pois matkaväsymystä. Taaperran pihalle tarpeilleni ja lenkkeilen hihnassa kuin minulla olisi joku turbomoottori. Rakastan lenkkeilyä. Niin paljon uusia tuoksuja. Osaan odottaa kotona ihan hiljaa ja rauhassa kun kotiväki lähtee pois. Minua ei kuulemma vielä saa viedä koirapuistoon, kun olen vasta kotiutumassa. Koirakaverini Mikas taas käy ihan joka päivä puistossa. Kohta tulee minunkin vuoroni. Ollaan hyviä kavereita Mikaksen kanssa. Mikas vahtii luitaan ja sohvaansa kovasti, mutta minä herrasmiehenä väistän ja annan Mikaksen uhista ja puhista ihan rauhassa.

Minulla on kuulemma ylipainoa tosi reippaasti ja jonkinlaista dieettiä olisi tiedossa, jotta lenkkeily sujuisi vielä sutjakammin. Sain myös ikävän yskän tässä kotiutumisen aikana ja syön parhaillaan antibiootteja. Hyvin minua täällä hoidetaan.

Jos jollakin perheellä olisi pikkuisen pullean seniorin paikka kotona ja sydämmessä, niin minua voi ihan tulla tapaamaan. Laita kirjettä vetään!

12.3.2021

Sykkiikö sydämesi seniorikoirille? Tiedätkö sen, että mikään ei ole parempaa kuin antaa seniorikoiralle paras mahdollinen loppuelämän koti? Tiedätkö sen, miten helppoja me seniorit ollaan verrattuina pentuihin? Ei rikkinäisiä kenkiä, ei kieli vyön alla juostuja lenkkejä. Pelkkää iloa ja elämästä nauttimista.

Omistajani lähti ryyppyreissulle, kaatoi meille koirille sangollisen keitettyjä perunoita ja unohti meidät. Sellainen elämä minulla on ollut.

Olen rohkea, ystävällinen ja rauhallinen herrasmies. Täydellinen koira.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.
Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!

Elämäni ennen tarhan suojiin pääsyä!

Tässä on minun ruokani, keitettyjä perunoita.

Näin olen asunut koko elämäni.

Näin ihana karvaherra minä olen.

Uusi elämäni voi alkaa. Ansaitsen oman perheen.