Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Piene (Voikukka) KOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: s. 05.2019
Koko: n. 40 cm, 8 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: nöyrä, hellämieli

25.6.2020

Onko maailmassa enemmän hyviä ihmisiä kuin pahoja? Joinakin päivinä tuntuu sille. Hyvä voittaa. Eräänä päivänä Pet Rescue Finlandin koirankuljetus oli keräämässä kotihoidoissa olevia koiria ympäri Birzain kaupungin lähellä olevaa maaseutua. Tarkemmin sanottuna päivä oli 16.5. ja oli ihan hurjan jännää lähteä viemään koiria koteihin korona-ajan viivästysten jälkeen.

Pakettiauto kaarsi maatilan pihalla. Tämän maatilan piha oli ihan hurjan kaunis. Isoja, vanhoja puita, valtavan laajoja kukkaistutuksia eikä yhtään rikkaruohoa. Tällä maatilalla asui kunnollisia, ahkeria, siistejä ihmisiä. Koira-aitauksissa odottivat veljekset Uvis ja Flokis, pikku Musti oli pihalla vielä kotiaan odottaen, samoin kuin Klajunas ja Engelo. Kauempana vielä pari uutta tulokasta, nälkiintyneitä pikkuisia ruskeita koiria. Näin monta hylättyä koiraa oli saanut väliaikaisen kodin tämän maatilan pihalla.

Veljeskoirat pakattiin kuljetusautoon ja lähdettiin takaisin pienelle hiekkatielle kohti maantietä, suoraan Suomea kohti. Tunnelma oli iloinen. Sitten hiekkatietä pitkin kaahasi pikkuinen auto pari innokasta rouvashenkilöä ratissa. "Me saatiin se kiinni!", kuului iloinen huuto. "Tulkaa auttamaan hakemaan se pikkuinen!". Avasimme ikkunan, maatilan ihmiset riensivät tielle, puhe porisi. Mitä oli tapahtunut?

Se olin minä, pikkuinen ruskea koira, joka sai nämä kaikki ihmiset niin intoutumaan. Olin juossut tällä alueella talosta taloon jo monta viikkoa. Olin liian säikky ja ujo enkä tullut lähellekään ihmisiä. Olin pieni ruskea varjo, josta tuli näköhavaintoja joka päivä. Lähellä, mutta niin kaukana.

Minut oli vihdoin saatu houkuteltua ruuan perässä toisen maatilan ulkorakennukseen ja olivat heti laittaneet oven kiinni ja lähteneet hakemaan apua. Hetken koirakuljettajat miettivät, ehtisivätkö minua pelastamaan ja sitten vielä ajamaan ajoissa lauttaan, mutta ajatus hylättiin heti. Olihan tässä iso porukka välittäviä, ihania ihmisiä. Kyllä he saisivat minut kiinni. Niin ihanaa. Niin paljon hyviä ihmisiä.

Olen nyt ollut tarhalla ja rohkaistunut kovasti. Olen hellämieli ja RAKASTAN ihmisiä. Miksi oikein pakoilin heitä niin kauan? Menneisyydessäni on muutama mörkö ja pelkään äkkinäisiä liikkeitä. Tarvitsen aikaa ja rakkautta.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-