Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Rykis ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika / ikä arvio: 2014
Koko: n. 30 cm (7 kg)
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: pirteä, kiltti

22.1.2020

Tavallinen tarina. Iäkkäät omistajani luopuivat minusta tervesongelmien vuoksi. Pikku maalaistalo, kasvitarha, kanoja, lehmä, kissoja. Kaikesta on luovuttava kun ei enää jaksa. Maaseutu tyhjenee. Pikku maalaistalo jää autioksi ja omistajat siirtyvät vanhainkotiin.

Joskus koira jää tyhjän talon pihalle ja naapurit käyvät ruokkimassa. Tammikuussa televisiouutisissa näytettiin, miten tällaisen tyhjän maatilan pihapuuhun oli hirtetty koira. Eikö koiralle ollut mitään muuta paikkaa? Mitään muuta ratkaisua?

Omistajani olivat hoitaneet minua hyvin, omalla tavallaan hyvin. He olivat rakastaneet minua, olin tuonut heille paljon iloa. Olin tietenkin ollut ulkokoira, ketjukoira. Kuka nyt koiran kynsiä leikkaisi? Rokottaisi? Ruokani oli omistajieni ruuantähteet. Mutta minua on kohdeltu hyvin, se näkyy käytöksessäni. Olen avoin ja rohkea. Iloinen pikkukoira.

Omistajani sanoivat, että olen 5-vuotias ja niillä tiedoilla minut on tunnistemerkitty. Eläinlääkäri ja tarhan porukka on kyllä sitä mieltä, että olen vanhempi, ehkä 6-8-vuotias. Ota minut vastaan sellaisena kuin olen.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.
Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

7.4.2020 Kevät terveiset tarhalta!