Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Sardone ♀ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 05.2018
Koko: n. 30 cm, 5 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Mazas Draugas
Saapunut tarhalle: 05.2021
Luonne: pelokas, terävähampainen, tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, pelkää ihmisiä

Sardone ♀ sterilized
Age estimate: 05.2018
Size: 30 cm, 5 kg
Location: Lithuania / Mazas Draugas shelter
At the shelter: 05.2021
Character: shy, sharp-toothed, likes other dogs but is afraid of people

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

26.8.2021

Onneksi olen edes kaunis ja pieni. Suuri onni, että olen kaunis ja pieni. Luonteeni nimittäin jättää toivomisen varaa. Eläinsuojelijoiden sydäntä särkee sellaiset ujot koirat kuin minä. Mitä eläimelle täytyy tapahtua, että hän pelkää ihmistä niin paljon? Mikä hirveä menneisyys pienellä koiralla täytyy olla, että hän on niin täynnä pelkoa?

Kun ihmiset lähestyvät häkkiämme, minä menen ihan paniikkiin. Yritän piiloutua. Kun minua yritetään silittää tai koskea, puren. Olen ollut tarhalla jo toukokuusta lähtien enkä ole edistynyt yhtään luottamuksessa ihmistä kohtaan. En varmasti tulekaan edistymään tarhalla. Tarvitsen oman ihmisen, oman kokeneen pikkukoiran kesyttäjän, jolla on paljon aikaa ja rakkautta. Tiedättekö, sellaisiakin perheitä on. En olisi ainoa terävähampainen pikkusintti, joka on matkustanut Suomeen ja kokenut täyden asennemuutoksen. Rauhallinen koti, aika ja namit ovat ennenkin tehneet ihmeitä. Tulen tosi hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja uudessa kodissani voisi olla mukava reipas koirakaveri.

Tiedätkö, me Pet Rescue Finlandin koirat yleensä kävellään reippaasti koirakuljetuksesta omistajien luokse. Omistajat odottavat ulkona portin takana kun meidät otetaan autosta ja puetaan valjaisiin. Näin tehdään turvallisuuden takia, että paikalla ei olisi hirveästi ihmisiä kun tulemme uuteen paikkaan. Reippaat koirat kävelevät uteliaasti kohti uutta perhettä. Ujot koirat kannetaan sylissä. Sitten me terävähampaiset ujot koirat tuodaan koira-autosta omassa turvallisessa kuljetuskopassa ja koppa ojennetaan omistajille.

Omistajat vievät meidät kopassa kotiinsa, avaavat kopan oven ja odottavat. He odottavat sitä hetkeä, kun pieni musta nenä pilkistää kopan ovelta, pienet tassut alkavat rapista lattiaa vasten, joskus vasta yöllä, joskus vasta ihmisten ollessa poissa. Siitä alkaa terävähampaisen pikkuisen ujon koiran uusi elämä ja tiedätkö, se on joskus ihan uskomattoman ihana elämä myös uudelle omistajalle. Ei uskoisi, mutta niin on. Pienten terävähampaisten koirien kesyttäminen voi olla ihanaa.

Minun pihaltani pelastettiin yhteensä 12 koiraa ja osalla on jo oma koti Suomessa (Bozole, Beyla, Vyno, Vina).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communikate in English, please use this form application for adoption


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!