Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Vejas ♂ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: 01.2014
Koko: n. 40 cm, 12 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: arka, nöyrä, kiltti

In English: Please find information about the adoption process in English and New Owner for at the end of the Finnish text.

6.3.2021

Ihan ihmeellistä, minkälainen armeija ihmisiä tarvitaan joskus pelastamaan pientä koiraa. Onko tässä mitään järkeä, tulee joskus mieleen. Eläinsuojelijat kamppailevat koko ajan tuon kysymyksen kanssa. Milloin kannattaisi luovuttaa, milloin taistella? Pahimmat hetket ovat ne, kun taistelun jälkeen koira kuitenkin kuolee. Kuolee olematta ikinä onnellinen, peläten ja kivussa koko elämänsä. Parhaat hetket ovat ne, kun taistelun jälkeen koira saa oman kodin, oppii elämään, luottamaan ihmiseen, leikkimään, riemuitsemaan. Niinä hetkinä kaikki ne ihmiset, jotka ovat osallistuneet koiran pelastamiseen adoptioperhe mukaanlukien, saavat itselleen niin upeita hyvänolon ja onnistumisen tunteita, että mikään inkivääri-appelsiini-C-vitamiini pirtelö ei sellaista voi aiheuttaa.

Koskaan ei voi tietää, milloin pikkukoiran taistelu elämästä kääntyy voitoksi ja koska epäonnistutaan. Katso vaikka tarhakaveriani, Girinistä. Hän on vanhemman puoleinen koira, jota on kidutettu ja siitä hänelle on jäänyt aivovamma. Girinis on silti upea koira, mahtavaluonteinen, ystävällinen kaikille, leikkisä. Vuosi tarhalla oloa ja nyt yksi ihana perhe kaukana, kaukana Euroopasta päätti adoptoida Giriniksen. Tarha pitää vielä salaisuutena sen, minne koira lentää maaliskuun lopulla. Lentokoppa on jo ostettu. Mielialat korkealla.

Siitä rohkaistuneena minäkin astun näille sivuille etsimään kotia. Ehkä jossain olisi ihana perhe, joka tekisi taisteluni elämästä kaiken työn arvoiseksi.

Minut nähtiin parin vuoden ajan eräällä liettualaisella pikkukylällä kerjäämässä ruokaa. Olin tosi arka enkä viipynyt missään kovin kauan enkä tullut ollenkaan lähelle ihmisiä. Sitten eräänä päivänä olinkin linnoittautunut erään pihan ulkorakennukseen enkä liikkunut mihinkään. Olin joutunut auto-onnettomuuteen ja jalkani oli murtunut pahasti. Makasin ulkorakennuksessa hiljaa, nöyrästi. Edes tällä hetkellä, jolloin minua ihan varmasti sattui ja pelotti, en murissut minua lähestyville ihmisille. Olen ujo, mutta ilman mitään aggressiota.

Oli tosi harmi, että kylän ihmiset eivät olleet kutsuneet paikalle eläinsuojelijoita aikaisemmin. Loukolla minut olisi voinut saada kiinni ilman onnettomuutta.

Pääsin heti hoitoon ja leikkaukseen 200 km päässä olevalle eläinlääkärinasemalle, jossa minua hoiti Liettuan paras ortopedi. Ei pelkästään paras ammattimaiselta kannalta, vaan myös auttamisen kannalta. Olin eläinlääkärinklinikalla syyskuusta 2019 helmikuuhun 2020 ja eläinlääkäri ei veloittanut mitään tästä hoitokaudesta, sain kaiken hoidon ilmaiseksi. Jalkani parantuminen kesti kauan.

Tulin tarhalle vuosi sitten ja olen niin ujo ja näkymätön koira, että en millään löydä kotia omasta kotimaastani Liettuasta. En osaa näitä markkinointihommia. Minusta näkyy pieni nenä koirankopin ovelta. Olin jopa karkuteillä tarhalta pari kuukautta. Karkasin aitauksestani ja juoksentelin tarhan ympäristössä itsekseni. En lähtenyt kauas, mutta en antanut kiinnikään. Kävin syömässä, katselin tarhan touhuja etäisyydeltä.

Käytän leikattua jalkaani varovaisesti vaikka leikkaus onnistui lopulta tosi hyvin ja toipumiseni on hyvällä mallilla. Miten ihana olisi, jos voisin asua Suomessa omassa perheessä ja päästä hierontaan, fysioterapiaan tai edes säännöllisille hihnalenkeille, jotta alkaisin käyttämään ja vahvistamaan lihaksiani. Tarhalla ulkona asuminen kylmässä ei myöskään edistä terveyttäni.

Olen Vejas, suomeksi Tuuli, ja minun pelastamiseeni on osallistunut monta upeaa ihmistä ja siihen on kulunut paljon aikaa. Jotta tarinani saisi onnellisen lopun ja kaikki se työ, jota minuun on laittettu saisi merkityksen, tarvitsen nyt sen ihanan perheen, joka avaa kotinsa oven minulle ja rakastaa minua sellaisena kuin olen.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaj kaavakkeen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "New owner info" and fill out the "New owner form". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.

New owner info
If you want to communikate in English, please use this form New owner form
Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!