Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Vendzi nyk. Suska KOTIUTUNUT

Syntymäaika / ikä arvio: 12.2018
Koko: n. 32 cm (7 kg)
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Mazas Draugas

Luonne: ujo, rauhallinen

20.3.2020

Lokakuussa 2019 pikkuinen musta koira nimeltä Juode tuli Suomeen omaan kotiinsa ja sai nimen Jasmin. Jasmin oli tyypillinen Liettuan maaseudun ylijäämäkoira, ei kenenkään koira, ylijäämäkoira. Kukaan ei silloin vielä tiennyt, että minäkin olin siellä. Siellä ulkona, pelloilla, talojen pihoilla, yrittämässä kerjätä ruokaa, vähän peloissaan, kuka ihminen ruokkii, kuka ajaa pois pihalta. Minä olen Jasminin sukulainen, ihan varmasti. Olemme kuin kaksi marjaa. Olemme lähteneet jostain karkuun yhdessä ja sitten tiemme ovat eronneet. Ehkä minä piiloilin enemmän. Ehkä juoksin toiseen suuntaan. Kuka tietää.

Kylätoimikunnan puheenjohtaja soitti minusta eläinsuojelijoille. Hei, täällä on vielä yksi pieni musta koira, joka ärsyttää kyläläisiä kun kulkee ympäriinsä. Aikovat hakea jonkun metsästäjän hoitamaan hommat. Olisi vähän kiire. Eläinsuojelija katsoi täpötäynnä olevia koira-aitauksiaan ja toivoi mielessään, että minä osaisin piileskellä jossain vielä vähän aikaa. Hän laski päiviä seuraavaan Suomeen menevään koirakuljetukseen. Taas viisi koiraa olisi lähdössä, taas viisi paikkaa vapautuisi seuraaville kodittomille. Tietävätköhän koirien uudet suomalaiset omistajat ollenkaan, miten arvokkaan työn he tekevät adoptoimalla tarhakoiria? Miten mahtava juttu jokainen vapautuva paikka on?

Minut haettiin turvaan heti kun koirakuljetus Suomeen oli lähtenyt. Olen syntynyt tähän maailmaan ja minulla on oikeus elää koiranelämää ihmisen parhaana ystävänä. Olisi niin paljon parempi, jos minunlaisiani koiria ei syntyisi ollenkaan. Syntymästään kodittomia koiria. Siksi Pet Rescue Finland auttaa juuri minun alueellani. Steriloimalla koiria.

Jonkun roska on toisen aarre. Kuka haluaa pienen, mustan, ujon koiran, joka tarvitsee uuden elämän?

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2 ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-