Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Aiva ♀ leikattu VARATTU

Syntymäaika / Ikä arvio: 05.2010
Koko: n. 30 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 05.2021

Luonne: kiltti sylikoira

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

18.8.2021

Heippa, minä nyt olen ihan ikäloppu pikkukoira, mutta olen täällä silti etsimässä onneani. Pikkukoirat elävät pitkään, eikö ne niin sano?

Omistajani, kadun asukit ja alkoholistit, päättivät hukuttaa minut, mistä moinen tuli heidän päähänsä yhtenä iltana. Kadun asukeissa tai alkoholisteissa ei ole siis mitään pahaa, kyllä meitä mahtuu tänne maapallolle kaikenlaisia ihmisiä. Mutta pikkukoiria ei saa hukuttaa, oli ihminen sitten rikas tai köytä, alkoholisti tai raitis. Pikkukoirille pitää olla kiltti.

Paikalle sattui mukavaa iltaa viettäviä opiskelijoita ja heidän mukava ilta päättyi nopeasti kun tajusivat, mitä pikkukoiralle meinasi tapahtua. Taisi niiden opiskelijoiden pää selvitä aika nopsaa, heh heh. Opiskelijoiden onnistui ostaa minut pullon hinnalla ja näin he pelastivat henkeni. Ei pelkästään henkeni, vaan pelastivat minut tuskalliselta kuolemalta. Fiksuja opiskelijoita, he ymmärsivät mikä on koiran hengen arvo tässä maailmassa.

Eikö se olisi paras palkkio niille opiskelijanuorille, että löytäisin oman kodin ja matkaisin ihan Suomeen asti? Eikös se olisi hyvän voitto ja jättimäinen lällällää kaikille koirien kiusaajille? Ihan vain sen takia kannattaa adoptoida minut. Elän sitten niin kauan kuin elän. Kuukausikin oman ihmisen turvallisessa sylissä riittäisi tuomaan tähän maailmaan paljon lisää onnea. Paljon lisää tunnetta siitä, että hyvä voittaa. Aina kun joku idiootti on hukuttamassa koiraa, löytyy ainakin kymmenen hyvää ihmistä koiraa pelastamaan. Näin vähitellen hyvä voitta pahan, usko minua.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

HUOM.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikkoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.

Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!